Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:428286
 
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Gaisa piesārņošana ar dūmgāzēm kā degšanas procesa rezultāts.
Gaisa piesārņojumā piedalās autotransports, mājsaimniecības, elektrostacijas, rūpniecība.
Apjoma ziņā vismazākais piesārņojums 11%, ko rada industrija, satur visvairāk bīstamo vielu. Kaitīgas vielas mājsaimniecībā kam pievienojas vēl 5% no elektrostacijas rādītā piesārņojuma rodas galvenokārt no apkures un strāvas ražošanas vajadzībām. Gaisa apritē vissvarīgākais priekšnoteikums ir tas, lai rūpnieciskās ražošanas sadzīves un transporta procesos gaisā nenonāktu kaitīgi putekļi un gāzu, kas vēlāk atstāj ietekmi arī uz gaisu un ūdeni.
sadegot cietam, šķidram vai gāzveida kurināmajam, izveidojas zināms daudzums no2, so2,so3, kas ir kaitīgi cilvēka veselībai, augiem, dzīvniekiem, kā arī metāla izstrādājumiem. no toksiskām vielām dūmgāzu sastāvā ietilpst co, dažādi ogļūdeņraži un putekļi. no kurtuvēm atmosfērā izplūst ļoti daudz oglekļa dioksīda.
ir jācenšas līdzsvarot CO2 apriti .t.i. sadedzināšanas procesos radušos CO2 nedrīkst pārsniegt tādu daudzumu, ko spēj pārstrādāt augi fotosintēzes ceļā. Izjauktais CO2 līdzsvars, kas radies no vienas puses fosilo vielu sadedzināšanas un no otras puses pārmērīgas augu valsts iznīcināšanas dēļ ir pietiekams iemesls, lai nākotnē izvairītos no jebkura nevajadzīga dedzināšanas procesa. Siltums un mitrums atsevišķās gāzēs, tvaiki, putekļi, baktērijas un dažādas smakas var izraisīt diskomfortu, kaitēt cilvēka veselībai, kā arī radīt apstākļus, kas nav vēlami konkrētu tehnoloģisko procesu norisei, tāpēc nepieciešams zināt max iespējamo kaitīgo izdalījumu daudzumu laika vienībā attiecīga telpā. Rūpnīcās visbiežāk saindējas ar tvaika gāzi – CO, kas rodas C nepilnīgas sadegšanas rezultātā termiskajos cehos, smēdēs, lietuvēs, katlu mājās. Ļoti indīgi ir Hg tvaiki, kaut arī Hg vārās tikai 3570 C, tomēr intensīvi iztvaiko arī normālā temperatūrā. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1128445
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация