Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:174207
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1890. gadā amerikāņu inženieris Hermanis Hollerits uzbūvēja ierīci tautas skaitīšanai datu apstrādei. Katra cilvēka aptaujas dati tika attēloti (kodēti) ar caurumiņiem perfokartē, bet pati perfokaršu apstrāde notika ar elektrības palīdzību: pa kontaktu pretī caurumiņiem plūstošā strāva radīja elektrisku impulsu, bet tajā vietā, kur caurumiņa nebija, šāds impulss neradās. Īpašs skaitītājs uzskaitīja impulsus, kas radās katrā no 240 iespējamām caurumiņa pozīcijām, apstrādājot visas perfokartes. Informācijas apstrādē “iesaistījās ” elektrība.
Ideja par Bebidža mašīnas analogu, kura darbībā pamatotos nevis uz mehāniskiem, bet uz elektriskiem procesiem, radās 20. gs. trīsdesmito gadu beigās gandrīz vienlaikus vācu inženierim Konrādam Cūzem un amerikāņu zinātniekiem Klodam Šennonam un Džonam Atanasofam. Reāli darbojošos mašīnu uzbūvēja vienīgi Cūze; instrukcijas tajā vajadzēja ievadīt ar perfokartēm, bet informācijas apstrādi veica elektromehāniskie releji. Līdzīgu mašīnu jau 2. pasaules kara laikā uzbūvēja amerikāņu inženieris Hovards Eikens. Mašīnu, kurā tiktu izmantotas tikai elektriskās, nevis elektromehāniskas ierīces, pirmais sāka projektēt Konrāds Cūze, bet kara laikā viņam netika atļauts strādāt pie tās izveides. Anglijā šādu mašīnu, kas bija paredzēta vācu slepeno ziņojumu atšifrēšanai, uzbūvēja 1943. gadā; tā bija ārkārtīgi līdzīga Cūzes projektam.
Mašīnu, kura pilnībā balstītos uz elektriskajām ierīcēm un būtu paredzēta patvaļīgas cilvēka ievadītas programmas izpildei, sāka izstrādāt 1942. gada beigās ASV Dž. Moučlija un P. Ekerta vadībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация