Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:784931
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nakts virsstundas tiek apmaksātas 50 procentu apmērā. Svarīgi, vai darbs ir pilnas vai nepilnas slodzes. Darba devēji neapmaksājot darbinieka nostrādātās virsstundas, izmanto tā darbaspēku par brīvu. Savukārt, darbinieki baidoties zaudēt darbu, neiebilst un neaizstāv savas tiesības. Šobrīd nav daudz lasīts par šīs problēmas risinājumiem. Tas pierāda to, ka sabiedrības daļai, darba ņēmējiem ir jāaizstāv savas intereses, lai panāktu vēlamo rezultātu. Cits risinājums ir vērsties Valsts Darba inspekcijā. Iespējams, ka vēršoties minētajā inspekcijā, tiks samazināts šādu problēmu skaits.
Trešā galvenā problēma ir darbs bez rakstiska līguma noslēgšanas. Darba līgums ir kā garantija, pateicoties kurai darbinieks ir tiesīgs saņemt darba algu, strādāt noteikto laiku, doties atvaļinājumā un citas priekšrocības. Darba līgums ir abu pušu rakstiska vienošanās. Ja starp abām pusēm nav noslēgts rakstisks darba līgums, tad ir risks, ka darbinieks var zaudēt konkrēto darbu jebkurā brīdī un darba devējs var neizmaksāt darba algu par padarīto darbu. Pie šīs problēmas var pieskaitīt aplokšņu algu problēmu. Ikvienai personai ir jāapzinās savas tiesības un jāslēdz darba līgums ar darba devēju. Šo problēmu lielākoties spēj risināt tikai sabiedrība. Lai mazinātu šādu problēmu skaitu, viens no risinājumiem ir vērsties Valsts Darba inspekcijā un ziņot par konkrēto darba vietu, rezultātā iespējams piemērot soda sankcijas darba devējam.
Izvērtējot trīs minētās problēmas darba tiesību jomā un argumentējot katru atsevišķi, var secināt, ka katra problēma ir svarīga un rada lielu ietekmi valsts budžetā un attiecībās starp darba devēju un darbinieku.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-0,80 €
Комплект работ Nr. 1383703
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация