Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:881761
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mākslas dzīves vispārīgs raksturojums. Jauno laiku mākslai, literatūrai, mūzikai un arhitektūrai raksturīga dažādība, ko noteica izmaiņas gan cilvēka pasaules izjūtā, gan politikā, ekonomikā un arī sabiedrības sociālajā struktūrā. Šim laikaposmam kopumā raksturīga mākslas stilu un virzienu dažādĪba.
17.gs. kultūra un māksla apliecina visu dzīves procesu daudzveidību. Nekad līdz tam Rietumeiropā nebija vērojama tāda virzību dažādība, tik ātra to nomaiņa, te strauja virzīšanās uz progresu, te atkāpšanās no tā. Tomēr kopumā laikmeta mākslas seju noteica divas stilistiskas sistēmas - baroks un klasicisms. Ar baroku saistījās 17. gadsimtam piemītošā mainība un nenoteiktība. Sarežģītajā, pretrunīgajā dabas un cilvēka psihes pasaulē varēja uztvert haotisko, iracionālo, dinamisko momentu, tās šķietamās un jutekliskās īpašības. Tam pretstatā klasicisms tiecās izcelt skaidrus un noteiktus priekšstatus par nemainīgām vērtībām, kam bija jāienes kārtība haosā. Bet tur, kur īstenību uztvēra kritiski, kur patiesības meklējumos balstījās gan uz prātu, gan uz emocijām, tur iezīmējās ceļš uz reālismu, kas arī sāka gūt panākumus 17.gs.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация