Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:818327
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par metāla koroziju sauc metāla virsmu , kura ir pakāpeniski bojāta ar ķīmisko un elektroķīmisko iedarbību no ārējas vides .
Ķīmiskā korozija rodas iedarbojoties uz metālu dažādām gāzēm un šķidriem neelektrolītiem, kā arī sausā atmosfērā dažādu agresīvu vielu (O2, H2S, SO2 u.c.) klātbūtnē. Šajā gadījumā metāla oksidēšanas process noris uz metāla un gāzes vai uz metāla un šķidruma robežvirsmas. Metāla elektroni saistās ar oksidētāju molekulām tieši to saskaršanās vietās. Metāla oksidēšana un vides oksidējošā komponenta reducēšana notiek vienā aktā, neizraisot uz fāžu robežvirsmas galvaniskās strāvas rašanos.
Šādos apstākļos metāla oksidēšana
xMe+ yO - MexOy
un uz metāla virsmas izveidojas oksīdu plēve, kura var aizkavēt tālāku oksidēšanās procesu.
Metālu oksidēšanas ātrums ir atkarīgs no pašas ķīmiskās reakcijas ātruma un arī no oksidētāja difūzijas ātruma caur oksīdu plēvi. Plēves spēja aizkavēt oksidētāja difūziju ir jo lielāka, jo tā ir blīvāka. Oksīdu plēves blīvumu var raksturot ar oksīda tilpuma un oksīdu veidojošā metāla tilpuma attiecību.
Oksīdu plēves aizsargājošās īpašības lielā mērā ir atkarīgas no plēves mehāniskajām īpašībām – mehāniskās izturības, elastības, plastiskuma u.c. Visbiežākās aizsargājošās īpašības ir blīvai, pietiekami biezai, izturīgai un elastīgai oksīdu plēvei, kura ir cieši saistīta ar gluda metāla virsmu un kuras termiskās izplēšanas koeficients ir vienāds ar metāla termiskās izplešanas koeficientu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация