Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:533123
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Gēnu inženierija ir apzināta jaunu gēnu izveide, aizstājot vai pievienojot jaunu ģenētisku sastāvdaļu. Tā var izmainīt dabisko ģenētisko daudzveidību, kas ir veidojusies miljoniem, pat miljardiem gadu kopš dzīvība vispār parādījās uz Zemes. Gēnu inženierija pieder bioloģiskajam mutagēnajam faktoram, kas nozīmē, ka mutācijas noris, baktērijām un vīrusiem iedarbojoties uz dzīvajiem organismiem.
Ģenētiski pārveidoti organismi vēl nesen bija pilnīgi nedzirdēts termins, bet nu to piemin arvien biežāk. Daļa cilvēku gēnu inženieriju uztver kā brīnumlīdzekli vai visām mūsdienu pasaules likstām. Turpretim citi ir gatavi pat doties cietumā, lai tikai novērstu briesmas, ko var radīt jaunie organismi.

GĒNU INŽENIERIJAS TEHNOLOĢIJA
Biotehnoloģija ir dažādu produktu iegūšana, izmantojot mikroorganismu, vīrusu, augu un dzīvnieku šūnas. Tā izsenis tiek izmantota pārtikas, piemēram, maizes, jogurta, siera, vīna, alus gatavošanai un mūsdienās ir lielākais pārtikas produkcijas eksperiments visā pasaules vēsturē. 70.-ajos gados tā izveidojās par pastāvīgu zinātnes nozari. Tajā laikā radās arī gēnu inženierija, kurā, izmantojot dzīvu organismu ģenētisko materiālu, kā arī mākslīgi radītus gēnus, pārveido organismus. Tas ir tehnoloģiju komplekss, kas ļauj manipulēt ar ģenētisko materiālu jeb DNS, t.i., izdalīt, pievienot, izmainīt, kopēt, pavairot gēnus un pārvietot tos no vienas sugas uz citu. Ģenētiski pārveidota pārtika ir nopērkama arī Latvijā, un iespējams, ka nākamgad šeit sāks audzēt arī pārveidotos augus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация