Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:801184
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Fausts ir dedzīgs, enerģisks, bet neapmierināts, trauksmains ģēnijs, spējīgs just, mīlēt un nīst, maldīties un kļūdīties. Kļūdoties viņš ir viegli ievainojams un pārdzīvo. Pamatā tēlots kā bezrūpīgi egoistisks, bet tomēr nesavtīgs, atsaucīgs un cilvēcīgs (galu galā cilvēks ar vājībām).

Fausts ilgojas pēc patiesības, šaubās un ir grūtsirdīgs, jo daudz laika veltījis mācībām, bet joprojām nezina, kas ir visas pamats un no kā viss radies. Viņš ir gudrs un mācīts, no tālienes malām pie viņa ierodas arī skolnieki, visi domā, ka viņam ir dziļas un nozīmīgas, bet pats zinātnieks ir skeptisks uzskata, ka tās minimālas, ja salīdzina ar dabu. Kad atver grāmatu un ierauga sešu starainu zvaigzni, kas ir Kosmosa simbols, doktors it kā pamostas, jūt enerģiju un spēku, sajūtas kā pats Dievs (dēļ radošajiem spēkiem un gribasspēkam, kas ļaus cīnīties par ar māti Dabu).

Fausts nav kristīgs (bet gan panteisma piekritējs- Dievs ir viss), pasauli viņš tver kā vienotu veselumu, kur cilvēks ir tikai tās maza daļa. Bieži doktoru pārņem sapņi par augstu sabiedrības stāvokli, mantu, bagātību, fiziskām baudām, bet tomēr gremdējas darbā, viņam darbs ir dzīves jēga. Fausts filozofē par svētajiem Bībeles tekstiem, piemēram, „kas bijis esamības sākumā - doma, spēks?” Viņš vaicā jautā Fausts. Un secina, ka ne viens, ne otrs, jo tie nav dzīvi, ja tos neliek lietā. Esamību rada darbs. Tātad darbs bija visas sākums, tā viņš secina tulkojot Jauno Derību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация