Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:409912
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ģimene ir viena no sabiedrības locekļu sabiedrības formām, kura vienā veseluma apvieno realitātē nošķirtās cilvēces „elementārdaļiņas” – sievieti, vīrieti un bērnu. Dažādiem laikmetiem, sabiedrībām un kultūrām raksturīgi dažādi ģimenes tipi.
Ģimene ir sarežģīts veidojums, kaut tam ir it kā nedaudz sastāvdaļu, bet mijiedarbība notiek pēc dažādiem un īpatnējiem likumiem.
Visi cilvēki ir saistīti ar ģimeni – nākt šajā pasaulē, izaugt, attīstīties, realizēties, atdot vai dalīties savā pieredzē un aiziet no šīs pasaules – bez ģimenes tas viss un vēl nenosauktais nemaz nav iespējams. Katrs cilvēks atbilstoši savas kompetences apziņai arī jūtas speciālists ģimenes jautājumos. Un nav pārāk liela tā sabiedrības katras sabiedrības daļa, kas nopietni aizdomājas cik sarežģīts izpētes un iepazīšanās objekts ir labi pazīstama ģimene. Maz ir to, kuri apzinās, cik daudz mītu, pasaku un pāroptimistisku ilūziju ir saistīts ar šo sociālo institūtu. Kategoriski spriedumi par ģimenes attiecībām izskan banāli, virspusīgi, pārāk viennozīmīgi un līdz ar to izraisa dabisku iekšēju pretestību , jo katram cilvēkam ir sava unikāla un tāpēc atšķirīga pieredze.
Ģimenes būtība vai tas īpašību raksturojumam tiek izmantoti dažādi tēli, salīdzinājumi, metaforas un katram no tiem ir daļa patiesības. Ģimene ir patvērums, laimes saliņa, arī ūdens piliens, kurā atspoguļojas visa ezera vai okeāna (sabiedrības) īpatnības konkrētajā vēsturiskajā periodā. Tā ir arī peļķe, elle vai odžu midzenis. Zinātnes pārstāvji patlaban priekšplānā izvirza tādus priekšstatus par ģimeni, kas ļauj to formulēt striktākos operacionāli precīzākos jēdzienos. „Ģimene ir vēsturiski mainīgs sociāls institūts, savstarpējo attiecību vai sabiedrības subjekts, sistēma, sociāla grupa, sabiedrības šūniņa.” Lietotie jēdzieni ir atkarīgi no pētnieka vai interesanta piederības pie noteiktas nozares, viņa intelektuālās paradigmas, konkrētajiem teorētiskajiem un praktiskajiem mērķiem. Katrs no šiem jēdzieniem tiek un var tikts pieņemts, daļēji pieņemts, kritizēts un pilnīgi noraidīts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация