Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:475758
 
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ģimenes tiesības

1. Saderināšanās jēdziens un noslēgšana. = savstarpējs solījums savienoties L. tā nedod tiesību prasīt tiesas ceļā L noslēgšanu. Arī līgumsods nav spēkā, ja tāds noteikts. Forma nav noteikta: mutiska, rakstiska u.c.
2. Saderināšanās atcelšanas tiesiskās sekas. Ja S atceļ, jāatdod dāvanas, kas dāvinātas nākamajai L. šī t-ba nepāriet uz mirušā dāvinātāja m-kiem, bet mirušā celto prasību var turpināt. Dāvanas nav jāatdod: 1)ja saderinātais dāvinātājs ir miris; 2)ja dāvinātājs atteicies doties L bez svarīga iemesla; 3)ja saderinātā uzvedība bijusi par iemeslu atteikties no L. 2.,3.var prasīt arī zaudējumu atlīdzību, kas tiešā sakarā ar L rīkošanu. Var prasīt arī atlīdzināt iespējamo peļņu un mantu saistībā ar nākamo L. Zaudējuma apmērs saskaņojams ar vainīgā sabiedrisko stāvokli un mantas līdzekļiem. Prasība noilgt 1 gada laikā, skaitot no dienas, kad S atcelta/kad saderinātais atkāpjas; ja līgava grūta-no tās dienas, kad viņa dzemdējusi, ja tajā laikā S jau bijusi atcelta/saderinātais no tās bija atkāpies.
3. Laulības noslēgšanas noteikumi.. L. no 18g.v.,bet ar vecāku/aizbildņu atļauju – no 16g.v.(otrai pusei jābūt pilngadīgai). Atļauju var dod arī b/ptiesa. Aizliegta L 1)rīcībnespējīgai personai (gara slimība/plānprātība); 2)radiniekiem taisnā līnijā-brāļiem,māsām/pusbrāļiem, pusmāsām; adoptētājam ar adoptēto; aizgādnim ar aizgādnībā esošo, iekams nav izbeigtas aizbildnības vai aizgādnības attiecības; 3)viena dzimuma personām; 4)kas jau sastāv L; 5)līdz 18 gv sasniegšanai.
4. L noslēgšanas kārtība. Klātesot līgavainim, līgavai un 2 pilngadīgiem lieciniekiem; laulā nodaļas telpās (ja slimi/citi svarīgi iemesli, tad var citur). Jautā, vai labprātīgi stājas L; parakstās un pārzinis pasludina, ka uz šīs vienošanās un likuma pamata L ir noslēgta. Izdod L apliecību. Ja baznīcā, garīdzniekam 14d laikā L reģistram vajadzīgās ziņas jānosūta ziņas tai nodaļai, kuras teritorijā L notikušas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,70 €
Комплект работ Nr. 1141314
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация