Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:475704
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ir tāds viedoklis, ka antiglobālisms nodibinājās Francijā. Dažas franču izdevniecības apvienojās kopā, lai cīnīties pret nabadzību un nabadzīgo valstu ekonomiskiem parādiem. Tā bija antiglobālisma pamats.
Pēc tam, par antiglobālistiem kļuva marksisti, pacifisti, anarhisti, „zaļie”, seksuālais mazākums, jauniešu pārstāvji, bezdarbnieki, un daudzas citas sociālas grupas. 2003.gadā bija nodibinātas vairāk nekā 2500 antiglobālistu organizāciju.
Visas antiglobālas organizācijas taisa kādus pasākumus, lai pievelt sev sabiedrības uzmanību. Tādi pasākumi var būt mierīgi, kā arī ļoti agresīvi. Antiglobālisti var protestēt uz ielām, graut dārgus veikalus un ofisus, visādi šokēt sabiedrību. Tieši tāpēc antiglobālisma novērtējums nav viennozīmīgs. Cilvēki ļoti dažādi novērtē antiglobālistu rīcību.
Dažādiem cilvēkiem globalizācija var nozīmēt atšķirīgas lietas. Vieni to saprot ar augošo preču, kapitāla, informācijas un cilvēku plūsmu pāri robežām. Citi globalizāciju saista ar informācijas tehnoloģijām un cilvēku aizvien pieaugošajām iespējām izmantot informāciju. Vēl citi norāda uz mediju lomas palielināšanos, unificētu kultūras produktu un dzīves stilu izplatīšanos visā pasaulē.
Bieži uzmanība tiek vērsta uz brīvā tirgus kapitālisma ekspansiju, daudznacionālo korporāciju un starptautisko organizāciju ietekmes palielināšanos un tam pretēju procesu - nacionālu valstu lomas sarukšanu. Taču jāatzīst, ka globalizācijai ir arī acīmredzami negatīvas izpausmes: tā padziļina ekonomisko nevienlīdzību starp bagātajām un nabadzīgajām valstīm un noved pie milzīgas bagātības un varas koncentrēšanās šaurā personu, korporāciju un valstu lokā.6

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация