Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:942365
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Rakstā tiek uzsvērta problēma, ka neskatoties uz citiem straujajiem globalizācijas procesiem (brīva preču, pakalpojumu kustība), darbaspēka kustība ir gandrīz minimāla. Transnacionālās kompānijas savas ražotnes pārvieto uz valstīm, kur ir lētāks darbaspēks, līdz ar to vecajos ražošanas centros pieaug bezdarbs – strādnieki dažādu iemeslu dēļ nav spējīgi sekot ražošanas procesam. Kā iemeslus šādai situācijai var minēt: 1) vēl joprojām pastāvošās imigrācijas barjeras un citas ar dzīvesvietas maiņu un viesstrādnieka statusu saistītas formalitātes; 2)psiholoģiskie iemesli – tikai neliels skaits cilvēku neizjūt spēcīgu nacionālo identitāti un spēj īsā laika periodā mainīt dzīvesvietu (jauni darba kolēģi, mājoklis, draugi u.t.t)
Situācija patiešām ir ļoti sarežģīta, jo 22% no pasaules precēm ir starptautiski ražotas, bet tikai 2% no strādniekiem nestrādā savā valstī. 1 Arī ES, kas būtībā nodibinājusi brīvu darbaspēka kustību, it ļoti stingras ārējās robežas. Imigrācijas barjeras strādnieku kustību ietekmē arī netieši – strādājot citā valstī rodas problēmas ar pensiju fondiem, izglītības un kvalifikācijas sertifikātu atzīšanu, politiskās līdzdalības tiesībām u.t.t. Novērota tendence, ka pašlaik nodarbinātais (un mazāk apmaksātais) darbaspēks ir jaunāks, strādā vairāk sieviešu, arvien biežāk darbs nav pilna laika, tas ir īstermiņa, periodisks, balstīts uz līgumu un iespējams pat darāms mājās.2…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1191004
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация