Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:272729
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Iekļaušana 1. Tas nozīmē, ka kaut kas vai kāds ir ietverts vai ietverts kaut kas cits, telpā vai īpašā gadījumā. Iekļaušana nozīmē kaut ko pievienot kaut kam citam, kas jau pastāv. Tādējādi termins iekļaušana attiecas uz kaut kā vai kāda iekļaušanu un saturēšanu.
Parasti šo jēdzienu izmanto saistībā ar sociālajām situācijām vai apstākļiem, kuros noteiktas sociālās grupas ir iekļautas vai atstātas ārpus noteiktiem sociālajiem pabalstiem. (https://lv.facts-news.org/ieklausanas-definicija)
2. Iekļaujošās izglītības mērķa grupu apzināšana izglītības iestādēs, kā arī ārpus tām; izglītības neapguves cēloņu identificēšana; pasākumu izstrādāšana noteikto cēloņu novēršanai vai mazināšanai; jauniešu ar speciālām vajadzībām un citu sociālā riska grupu jauniešu integrācijas pasākumu īstenošanas nodrošināšana; agrīnas, savlaicīgas speciālo izglītības vajadzību diagnostikas veicināšana visās izglītības pakāpēs un veidos; atbalsta sniegšana pedagogiem, paredzot nodrošināt viņus ar metodiskajiem materiāliem.(www.izm.gov.lv)
3. Vadošais princips šajā un citos Aģentūras projektos ir UNESCO Salamankas deklarācija (UNESCO, 1994.) par iekļaujošo izglītību: „Vispārizglītojošās skolas, kas orientētas uz iekļaujošu izglītību, ir visefektīvākais veids, kā cīnīties pret diskriminējošu attieksmi, veidot pretimnākošu un iekļaujošu sabiedrību un panākt izglītību visiem, turklāt tās nodrošina efektīvu izglītību bērnu vairākumam, kā arī uzlabo visas izglītības sistēmas efektivitāti un rentabilitāti.”
4.Iekļaušanu var uztvert, kā mēģinājumu ideju par izglītību visiem attīstīt tālāk par „ievietošanu vispārizglītojošā skolā”, kur skolēni var būt integrēti tajā pašā fiziskajā vidē, bet ne vienmēr viņiem ir kopēja mācību pieredze ar vienaudžiem.


Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,77 €
Комплект работ Nr. 1381174
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация