Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:472715
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Graffiti (singular: graffito; the plural is used as a mass noun) is the name for images or lettering scratched, scrawled, painted or any form of marking on property. Graffiti is often regarded by others as unsightly damage or unwanted vandalism.

Graffiti has existed since ancient times, with examples going back to Ancient Greece and the Roman Empire. Graffiti can be anything from simple scratch marks to elaborate wall paintings. In modern times, spray paint and markers have become the most commonly used materials. In most countries, defacing property with graffiti without the property owner's consent is considered vandalism, which is punishable by law. Sometimes graffiti is employed to communicate social and political messages. To some, it is an art form worthy of display in galleries and exhibitions. However, the public generally frowns upon "tags" that deface bus stops, trains, buildings, playgrounds and other public property.
Grafiti (sevišķs: graffito; daudzskaitlī lietots kā masu lietvārds) ir zīmējums vai uzraksts ieskrāpēts, uzķēpāts, uzkrāsots vai kā savādāk iezīmēts uz īpašuma. Grafiti bieži tiek uzskatīts par neglītu bojājumu vai nevēlamu vandālismu.

Grafiti pastāv kopš seniem laikiem, piemēram atskatoties uz Antīko Grieķiju un Romas impēriju. Grafiti var būt jebkas no vienkāršas uzšvīkātas zīmes līdz sīki izstrādātam sienas gleznojumam. Jaunakajos laikos parasti izmantotie materiāli ir krāsas baloniņi un mārkeri. Vairākumā valstu īpašuma bojāšana ar grafiti bez īpašnieka piekrišanas, uzskatāma mpar vandālismu, kas sodāms pēc likuma.
Dažkārt grafiti lietots lai komunicētu ar sociālām un politiskām ziņām. Dažiem tā ir māksla nar slavenām izstādēm galerijās un izstāžu zālēs. Lai nu kā, publika parasti sarauc pieres uz „tagiem”, kas izrotā autobusu un vilcienu pieturas, ēkas, spēļu laukumus un citas publiskus īpašumus. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация