Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:541709
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viss bija sācies 60. gadu vidū ASV (Filadelfija, Pensilvānija). Kad ielu bandas (piemēram, Melnās Pantēras - melnādaino amerikāņu brīvības cīnītāju grupa) atrada jaunu pielietojumu pūšamās krāsas baloniem. Toreiz tā nebija gluži māksla, bet gan vienkārši paraksti, izteicieni un tml. Politiskie aktīvisti izmantoja graffiti, lai izteiktos, un ielu bandas iezīmēja savu teritoriju. Tā bija sācies Bomb Style (arī Tunnel Bombing, kuram bija attīstīts stils ar burtiem, kas bij zīmēti ar krāsošanas rulli) un "throw up" (throw up ir tāds nevīžīgs, burbuļveidīgs uzmetums, kas ir stipri izplatīts). Vieni no pirmajiem rakstītājiem, kas zīmēja bombingā bija Cornbread un Cool Earl. Viņi rakstīja savus vārdus visā pilsētā, pievēršot sabiedrības un preses uzmanību.
Lielajās pilsētās bombings sāka izplatīties tik ātri, ka no geto tas aizgāja arī uz citu pilsētas daļu sienām un pat uz transporta līdzekļiem. Skaidrs, ka valdībai tas nepatika, jo pārsvarā graffiti nebija māksla, bet gan vandālisms, taču starp tiem atradās arī īsti mākslas darbi - teiksim, šedevri (masterpiece vai saīs. "piece"), ko atzina arī sabiedrība. Nav īsti zināms, kurš bij' pirmais īstā masterpiece autors, bet domājams, ka tas ir SUPER KOOL 223 no Bronksas (numurs aiz nika ir ielas numurs, kur šis rakstītājs dzīvo), kurš ir arī pirmais, kas sāka zīmēt uz vilcieniem visā to augstumā, un Wap no Brūklinas. Konkurences apstākļos sāka attīstītites noteikti stili. Topcat 126 (Filadelfija) atklāja Broadway stilu (lieliburti, slīpi burti, block busters), vēlāk Phase 2 attīstīja Softie burtus. Drīz graffiti sāka parādīties bultas, izliekumi, spirāles, savienojumi. Šie stili kļuva par pamatu Mehāniskajam vai Wilde Style stilam. Phase un citu stilu meistariem Riff 140 (viens no agraķajiem Style Wars katalizatoriem) un Pel turpināja attīstību. Flint 707 un Pistol deva pamtieguldījumus 3D burtiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация