Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:339322
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

9. Izanalizējiet Cogjalas pēdējo pamācību un norādiet uz budisma un tantrisma aspektiem tajā.
Cogjalas pēdējā pamācībā ir norādīts, ka viņa ir samsaras un nirvānas valdniece, tāpēc dzīvo visu dzīvo būtņu apziņā. Ar budismu saistīts aspekts ir tas, ka Cojgala norāda, ka fiziskais ķermenis ir tikai matērijas vergs, tikai veidojums no gaļas un kauliem. Savukārt smalkais ķermenis noausts no enerģijas vējiem, kurus pārvaldot cilvēks kļūst par sidiem. Cilvēka prāts parasti maldās pakārt, un tas ir emociju saindēts. Tieši spītīgais un cietais ikdienīgais prāts gremdina cilvēku samsarā. Būtiskākais ir tas, ka tad, kad cilvēks būs sevī izbrīvējis Tukšuma izpratni, būs iespēja kļūt par budu. Izteikts tantrisma aspekts ir Cojgalas mācība, ka cilvēka ķermenis ir labā un ļaunā mājvieta, savukārt, kad būs apjēgts tā iluzorumu, tiks iegūts varavīksnes ķermenis. Varavīksnes ķermeņu koncepcija ir izteikta Tantriskā budisma pazīme.

10. Ko nozīmē Cogajlas saplūšana ar gaismu un debesīm?
Manuprāt, tas varētu nozīmēt, ka, galu galā, atbrīvojoties no sava iedomātā „Es”, cilvēks saplūst ar augstāko gudrību, kļūst par tās mājvietu. Esiet gaisma paši sev! Viņa ir sasniegusi nirvānu, vēlmju izbeigšanos, izkliedējusi gaismu ap sevi. Vienlaikus var teikt, ka šo varētu uztvert kā sava veida vēstījumu, ka Cogjala ir izkususi iekšējā telpā uz mūžīgiem laikiem remdinājusi materiālās īstenības sāpes un skumjas. Cilvēciskā iemiesojuma paaugstinājumi un pagrimumi, ekstāzes un agonijas ir beigušās, šī nelabojamā sieviete kļuvusi par Budu. Viņa pārvērtās par varavīkšņainu gaismas kūli, un pie apvāršņa saplūda ar bezgalīgajām debesīm.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация