Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:497882
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Grāmatvedības mērķis, uzd., un f-jas. Grāmatvedība-māksla vai zinātne? paskaidro
Grām.ir uzskatāmi jāatspoguļo visi uzņēmuma saimn.dar.un īpašuma stāvoklis, lai varētu konststēt katra saimn.dar. sākumu un izsekot tā norisi.Galv.uzd.kontrolēt uzņēmuma finsiālo darbību, sniegt par to inform VID, statist.pārvaldei, bankām, protams pašiem. Zinātne –jo ir likumi un likumdošana, Māksla- jo jāveic datu uzkrāšana un apstrāde, apstrādāto datu inf.sagat.neprofesionāla cilv.saprašanai, datu interpretācija.
2.Grāmatv trīs sastāvdaļas 1) finanšu gr. - grāmatv. uzskaite par uzņēm. saim. darbību, atskaišu gada un ikmēneša sagat. Dubultā gr.uzskaites sistēma D.K. 2) vadības gr. – kontrolē ieņēm. un izd. uzņēm., darījumi kuriem nav naudas izteiksme, uzņ.naudas plūsmas kontolēšana, uzņēm.iekš.atskaišu sist. 3) budžeta gr.- uzņēm.prognozēšana un plānošana, galv.uzd.-sastād.budzētu, kurā ietverti visi uzņēmuma darījumi Ekon-finans.analīze.
3.Grāmatv.praktiskās darbības tehnoloģijas.
papīrs 1.pirmatnējie dokumenti ( pamatdokumenti, palīgmateriāli – satur saimniec. operāc un kalpo kā atspoguļojums finansu uzskaitē)
palīgdokumenti
2.grāmatvedības reģistri – inventāra reģistrācija skart., grām, kopsavilkumi, atskaites, grāma reģist. ( satur inform no pirmatnējiem dok. un kalpo kā uzkrāšanas formā vienā atskaites gadā)
atskaites dokumenti- ( uzņēm. gada atsk., nodokļ, statistkas atsk.- parāda darba rzultātus )
metodiskie dokumenti –nosaka noteikumus un kārtību uzsk. vešanā ,dokum sastād.un pielietošanas metod.)
4. Grāmatvedības dok.veidi un to vieta uzskaites procesā. Grāmatv.dok.galv.atšķirība no vienkārša dok. – pareizi noformēts dok.,ekon.saturs, naudas darījums. Pirmatnējie dok (kurus reģīstrē).,palīgdokumenti –saimn.dar. aprāksts. Grām.reģistri (pirmatn un galīgie dok.)-uzkrāt un atspoguļot inf.par grāmatv.attaisn.dok.atskaites perioddā, dubult. ierakst.sist. Atskaites dok. atsp.darba rezultātus. (nodokļu, statistikas, gada atsks). Metod.dok. nosaks noteik.un kārtību grām.uzska.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация