Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:795904
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Bilances pasīvie konti attēlo aktīva attēloto līdzekļu avotus, tieši no kā ir iegūti šie līdzekļi. Pasīvs iedalās trīs lielās grupās - pašu kapitāls, uzkrājumi un kreditori. Kreditori sadalās vēl ilgtermiņa un īstermiņa kreditoros. Protams, visas iepriekš minētās pozīcijas sazarojas vēl citos kontos1.
Pamatkapitāls ir svarīgākā daļa pašu kapitālā, šis avots būtībā ir uzņēmuma sirds, kas dzen uz priekšu uzņēmumu pretī panākumiem. Individuālā uzņēmumā šika uzskaite par pamatkapitālu nav nepieciešams, jo uzņēmējs var palielināt to ar personīgajiem līdzekļiem vai samazināt izņemot līdzekļus savām personīgajām vajadzībām, tāpēc tiek atvērti uzņēmuma privātkonti, kas palīdz sekot līdzi izmaiņām. Šis lielums var mainīties atkarībā no saimnieciskās darbības rezultāta, jo uzņēmējs atbild ar visu savu mantu. Statūtsabiedrībām sava pamatkapitāla apjoms ir jāreģistrē Uzņēmumu valsts reģistrā, kur A/S un SIA pamatkapitāla minimālais lielums ir noteikts ar likumu. Akciju sabiedrības pamatkapitālu var palielināt izlaižot jaunas akcijas vai arī novirzīt uz pamatkapitāla palielināšanu uzņēmuma nesadalīto peļņu. A/S akcijas ir dažādu veidu un tām ir dažādas iespējas un ierobežojumi, tāpēc ir jāveic speciāla akciju uzskaites grāmata, kur viss tiek smalki reģistrēts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация