Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:921473
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Daudzas sievietes, kurām ir muguras smadzeņu bojājums (turpmāk tekstā - MSB), sasniegušas savus pilnbrieda gadus. Pēc MSB nekas neliecina, ka spēja apaugļoties ir apdraudēta.
Novērojumi pārliecina – sievietes ar MSB ir vecākas, kad viņām iestājas pirmā grūtniecība, par savām darbspējīgajām līdziniecēm, tāpēc to auglība biežāk ir attiecināma tieši uz vecumu.
Sievietēm ar MSB ir unikālas dzemdību problēmas. Atšķirībā no darbspējīgajām līdziniecēm šīs sievietes pret grūtniecību izturas ar īpašu atbildību un arī saņem īpašu atbalstu.
Viena no lielākajām problēmām ir atrast mediķi, kurš saprastu viņu situāciju un vēlētos uzzināt vairāk par viņu unikālo ķermeni. Mediķim ir jābūt informētam un uzmanīgam attiecībā uz jebkuru šādu grūtniecību un viņa uzdevums ir izprast un paskaidrot sievietei par izmaiņām, kas šajā periodā varētu rasties.

Pirms ieņemšanas
Kad vien iespējams, ir svarīgi ar sievieti izrunāt jautājumus par ģimenes plānošanu. Svarīgākais šajā laikā ir informēt par:
1) medikamentiem – to ietekmi uz grūtniecību un augļa attīstību.
2) uroloģisko izmeklēšanu – rengenizmeklēšana nedrīkst tikt veikta šai laikā, vienīgi galējas nepieciešamības gadījumā, jo tas var kaitēt auglim.
3) fiziskajām izmaiņām – dažām sievietēm var būt skeletālas anomālijas, piemēram, mugurkaula deformācija, iegurņa lūzums vai gūžas disartikulācija. Tas noteiks, vai sieviete varēs pilnīgi iznēsāt mazuli un vai varēs notikt normālas dzemdības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация