Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:287322
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Artura un Žanetes attiecības ir diezgan savdabīgas ne tikai vecuma starpības dēļ. Tas kā viņi satiekas un viņu kopīgās nodarbes viņu kopībai arī piešķir zināmu dīvainību. Var saprast, ka Žanete ir bērns, varbūt jauna pusaudze. Reti pieaugušie un bērni var atrast kopīgu valodu uz tik ilgu laiku. Es domāju, ka tas viņiem tik labi iznāk, jo abi ir nesaprasti cilvēki. Arturs ir trimdinieks, kura bēdas neviens anglis nesaprot, bet Žanete ir ekscentriska jauniete, kuru citi strādnieki pat uzskata par stulbu vai slimu ar galvu. Viņa Arturam arī labi noder, lai viņš uzzinātu ko jaunu par salas notikumiem un cilvēku personībām. Ir grūti novērtēt, kurš Arturam ir labāks draugs – Juhans vai Žanete, bet abi cilvēki viņam ir svarīgi un katrs ir viņa draugs atšķirīgu iemeslu un mērķu dēļ.
6. Par latviešu literatūras izcilāko dabas raksturotāju, manuprāt, es varu izcelt Aleksandru Grīnu. Gunars Janovskis noteikti tādā mērā un apjomā neaizraujas ar šo nodarbi kā Grīns, bet viņš spēj ar vārdiem uzburt acu priekšā ainu, apraksts papildina tekstu, ir saprotams, kur notiek darbība. Tajā pašā laikā ir iespējams, ka G. Janovskis neaizraujas ar dabas tēlošanu, jo, viņaprāt, nav vērts aprakstīt Anglijas dabu, jo tā nav pat salīdzināma ar Latvijas. Viņš to izdara tieši tik daudz, cik minimāli vajadzīgs, bet brīžos, kad Arturs atceras Latviju un tās upes, mežus un pļavas, autors vārdus netaupa, lai parādītu kontrastu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1391150
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация