Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:896831
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nemitīgi pie mājas un pagalmā redzami dažādi padomnieciski priekšmeti- dažādi trauki, veļas mašīna, vecu avīžu kaudzes, dzelzs gulta un ļoti daudzas citas lietas. Tās visas kā viena raksturo aizgājušo laiku un lai arī nevajadzīgas, tāpat kā nolaistā māja, tās runā par atmiņām, par laiku, kas pagājis, bet bijis īpašs iemītniekiem, kuru dzīve saistījusies ar „Cīrulīšu” mājām.
Interesanti, ka lielākoties mūzikas atskaņošanai tiek izmantots patafons ar platēm, no tā skan labi zināmās Raimonda Paula dziesmas. Tās skan ar visiem pazīstamo čerkstošo skaņu un adatiņas čīkstošo noslīdēšanu. Tāpat izrādē nozīmīga aktieru ūjināša, atdarinot cīruļa dziesmas skaņu. Savā veidā šī ūjināšana rada iespaidu, ka izrādei ir gredzenveida kompozīcija. Proti, izrāde iesākas ar ūjināšanu „Cīrulīšu mājās”, lai visus sasauktu uz ģimenes mītni un noslēdzas ar ūjināšanu, kad visi ir kopā un tiecas viens otru atrast emocionāli.
Uzskatu, ka daudz no izrādes noskaņas deva tieši izrādes skatuviskais iekārtojums, scenogrāfija. Ar pelēko, nolaisto mājas fasādi, kas it kā kontrastēja ar Zelmas bērnu atmiņām un pašas Zelmas nevēlēšanos mājas pamest, precīzi tika rādītas tās sajūtas, kad nākas šķirties no kaut kā ļoti tuva, kaut arī ir zināms, ka savādāk nav iespējams. Tas rādīja, ka laiks ir pagājis un sev daudz ko paņēmis līdz un ne jau lietās, bet atmiņās paliek tas, kas mums kādreiz bijis dārgs.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация