Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:273549
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

9. Izskaidro kā tu saproti Epikūra frāzi: “Nāvei nav nekāda sakara ar mums…”
Šo frāzi saprotu tā, ka cilvēka dzīve ir saistība ir visāda veida jušanu, piemēram, emocijām, sāpēm, prieku, brīvības izjūtu. No tām arī tiek veidota mūsu dzīve un mūsu dzīves pieredze. Iestājoties nāvei šī īpašība just tiek pārtraukta, tādējādi nekādi cilvēku raksturojoši procesi vairs nenorisinās, un tāpēc mums un nāvei patiesībā nav nekāda sakara. Nāve var ar mums notikt, tomēr nav ar mums saistīta. Mēs varam konstatēt kāda cita nāvi, bet mēs izpratnes ziņā nevaram būt ar to saistīti, jo nāve ir izpratnes un spējas izprast zudums. Mēs novērojam tikai automātisku bezizpratnes procesu, kurā kāds cits nomirst, un tas, izņemot žēlumu vai dusmas, nekādi nav mūs aizskāris, radot kāda veida izpratni. Mēs esam vistiešākā mērā saistīti ar dzīvi (dzīvību), to sakars var būt tikai tad, kad tu esi nevis tad kad tu neesi.
10.Ko Epikūrs saprata ar jēdzienu “ataraksija”?
Ar jēdzienu “ataraksija” Epikūrs saprata stāvokli, kurā cilvēka dvēsele ir mierā, jo to nenomoca nepatiesu viedokļu radīts nemiers. Ataraksijā cilvēka dvēseli pārņem pilnīgs miers un nesatricinātība. Tas ir pavisam iespējams un sasniedzams stāvoklis, jo ar loģisku spriedumu palīdzību cilvēks var saprast, ka tie sliktie un ierobežojošie viedokļi un domas ir nepamatoti, nevajadzīgi un vienkārši atmetami, atstājot dvēseli šajā mierpilnajā un patīkamajā stāvoklī jeb garīgajā baudā, turklāt Epikūram tieši šī bauda likās vislabākā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация