Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:948930
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1960.gadā publicētais darbs "Patiesība un metode" (Wahrheit und Methode) ir vācu filosofa, Martina Heidergera skolnieka un filosofiskās hermeneitikas vadošā pārstāvja Hansa Georga Gadamera pazīstamākais veikums. Gadamers ir divdesmitā gadsimta hermeneitikas attīstības noteicošā figūra, ietekmes ziņā pārspēj jebkuru citu hermeneitiķi. Izglītojies neokantisma jomā, klasiskajā filoloģijā, viņu ietekmēja Heidegera filosofija. Gadamers savu pieeju izveidojies tīri dialoga veidā, balstoties uz Platonu, Aristoteli, kā arī Heidegeru, kas noraida subjektīvismu un relatīvismu, atsakās no vienkārša priekšstata par interpretatīvu metodi un balsta sapratni lingvistiski vadītā tradīcijas notikšanā. Lietojis ortodoksālāku un vienkāršāku, bet arī pieejamāku stilu kā Heidegers, Gadamera darbi koncentrēti četrās galvenajās nozarēs: filosofiskās hermeneitikas attīstība, dialogs ar filosofiju, filosofijas vēsturi (Platons, Aristotelis, Hēgelis, Heidegers), saistība ar literatūru (dzeju) un mākslu; praktiskā filosofija – politisku un ētisku jautājumu risinājums. Dialoģiskai domāšanai ir centrāla loma, viens no retajiem filosofiem, kam intervija ir būtiska filosofijas nozare.
Gadamers attīsta hermeneitiku kā esamības saprašanas un skaidrojuma, kā arī praktiska lietojuma filosofiju, atklājot patiesības problēmas specifiku garazinātnēs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация