Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:980023
 
Оценка:
Опубликованно: 29.02.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šajā darbā mēs aplūkosim un daudz uzzināsim par hiēnām, to dzīvi. Hiēnu dzimtā ir tikai 4 sugas.sugu skaita ziņā tā ir vismazākā plēsēju grupa.Viduslaikos hiēnai tika piedēvētas dazādas maģiskas spējas.Hiēnas ir attīstījušas ciešu kopīgas sabiedrības struktūru.Bara locekļi saprotas ar dažādām skaņām.Ta ir gan smilkstēšana, gaudošana,daudzas skaņas cilvēks nedzird vispār. Pazīstamie hiēnu „smiekli” ir dzirdami no daudzu kilometru attaluma.Hiēnas sazinās arī ar smaržu zīmēm – šim mērķim kalpo speciali biezi anālo dziedzeru izdalījumi. Hiēnas tos atstāj uz zāles stiebriem savu teritoriju robežvietās,un tādējādi informē citu baru pārstāvjus, ka iecirknis jau ir aizņemts un ieeja tajā ir aizliegta.Šo vielu hiēnas izdala arī kā zīmi, ka ir gatavas cīņai.
Brūnā hiēna ir ļoti tramīgs dzīvnieks. Dienu pavada slēpnī. Naktī klaiņo barības meklējumos. Pārtiek no maitas, visbiežāk lielo kaķu medījuma paliekam.
Plankumainā hiēna,vislielākā hiēnu suga, apdzīvo Āfrikas savannas.Ir ļoti veikls mednieks, kaut ēd arī maitu. Strīda laikā pie loma raida baisus „smieklus”.Plankumainajai hiēnai ir spēcīgi attīstītas lāpstiņas un stipri žokļi, ar kuriem tā sasmalcina vislielākos kaulus.Spēj pārkost pat garus tukšos kaulus vai ragus, ar kuriem citi gaļēdāji būtu salauzuši zobus. Hiēnām tas ir svarīgi , jo liela barības daļa ir citu plēsēju pamestās paliekas.Hiēnas uzskata par savvannas sanitāriem.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация