Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:972729
 
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Otrā rehabilitācijas posmā, pēc femur galviņas repozicijas, fiksācijas posmā, galvenais mērķis rehabilitācijai ir muskuļu hipotonijas un distrofisku procesu attīstībās profilakse. ĀV notiek 3-5 reizes dienā, pielieto vispār attīstošos vingrinājumus+ aktīvus dinamiskus vingrinājumus, piemēram – kairinot pēdas virsmu bērnam, var izraisīt pastiprinātas kustības ekstremitātes. Papildus pielieto fizikālās medicīnas procedūras – elektroforēze. Papildus var pielietot masāžu.
Trešais periods – pēc biksīšu/ kāpšļu noņemšanas, rehabilitācijas mērķis ir apakšējas ekstremitātes muskuļu stiprināšana.
VOJTA metode ar speciālu punktu aktivizāciju izsauc trūkstošus kustību kompleksus; lai to sasniegtu, katram bērnam individuāli, atkarībā no attīstības stadijas, tiek noteikta izejas pozīcija un izejas zona.

Masāža
Gidrokinezioterapija – vingrinājumi ūdenī, kas apvieno sevī kinezioterapiju, akvamasāžu un relaksāciju. Mērķis – gūžas locītavas pareiza attīstība, pareizas formas izveidošana, locītavas fiksācija maksimālās korekcijas stāvoklī. Vingrinājumu komplekss ūdenī jāizveido tā, lai ieslēdzas vairākās muskuļu grupas un ne mazāk par divām locītavām. Nodarbību laika uz bērna smadzeņu garozu iedarbinās dažādi signāli un kairinātāji, kas ir saistīti ar ūdens izjūtu un to mehānisko iedarbību, dzirdes un redzes sajūtam nodarbības laikā, padziļinātas elpošanas un elpas aizturi utt. Bērna smadzenes notiek izmaiņas, kas aktivizē ne tikai kustību centrus, bet regulē visus saistītas centrus, kas, savukārt uzlabo organisma darbību kopumā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация