Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512024
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sīko zemes īpašumu atjaunošanu. Lopkopību, biškopību, graudkopību, augļu koku audzēšanu. “Eneīda” Eposs pēc Homēra parauga. Poēma prasīja lielu zinātnisku pētniecības darbu, iepazīšanos ar plašu mitoloģisku un vēsturisku materiālu. Sižetsas sadālās 2 daļās: Eneja maldīšanās(“Odiseja”) un kari Itālijā(“Iliada”). Atšķirībā no Homera eposa, kas pilnīgi gremdējas pagātnē, Vergilijam mīts vienmēr savijas ar tagadni. Cilvēka nodomus ietekmē dievišķais. Idealizē romiešu senatni, tās dzīvesveidu un ticējumus. Darbojošās personas visbiežāk redzamas emocionāla satraukuma stāvoklī. Spēcīgi un koncentrēti dialogi un monologi. Vergilijs kļuva “klasiķis”, visa tupmākā romiešu dzeja ir pilna ar aizguvumiem no viņa darbiem, skolās bija galvenais avots no kura mācīties valodu un stilu.
Kvints Horācijs Flaka 65.-8.g.p.m.ē. Dzejnieks. Ievieš, attīsta pantmēru daudzveidību. Satīras Odas “Dzejas māksla” Teicieni: “Es sev uzcēlu pieminekli”, “Zelta vidusceļš” “Epodi” sāk ar politisko dzeju, ar kvēlu protestu pre nepārtrauktajiem pilsoņu kariem, cildina lauku dzīves jaukumus. Parodijas par mīlas elēģijām. “Epodi” ir 1. solis uz stingru klasisku stilu. Izdod 2 satīra krājumus. Individuālās laimes problēmas kļūstpar centrālo problēmu visā Horācija dzejā. Viltus ceļi uz laimi, dzīšanās pēc šķietamiem labumiem ir Horācija satīras galvenie objekti. Izsmieklu nomaina ironija, dzejnieks grib runāt patiesību smejoties.
Publijs Ovidijs 43.-18.g.m.ē. debitē ar mīlas elēģijām. “Mīlas dzejoļi” saskaņā ar elēģijas tradīcijām krājumam ir sava varone Korina, bet tikai daži dzejoļi veltīti viņai. Literārās vērtības: spilgti sadzīves skicējumi, psiholoģisku novērojumu smalkums, asprātība. Nepiekrīt pagātnes cildināšanai un veco tikumu atdzīšanas lozungam. Ovidijs nepretendē uz dziļu jūtu tēlojumu. Ienes dzejā retoriskā stila principus. Tas izpaužas 1 temata bezgalīgajās variācijās. Ovīdija daiļredes trūkumi ir satura nenozīmīgus, vienmuļība, autora jūsmošana pašam par sevi. “Varones” “Medeja” romiešu trģēdijas 1 no labākajiem darbiem. “Mīlas māksla”1.g.p.m.ē.-1.g.m.ē. Rokasgrāmata kā atrast, iegūt, saglabāt mīlu. Pamācība sniegta vispirms vīriešiem pēc tam sievietēm. “Fāsti” apkopo svētku tradīcijas. “Tristija” = “Skumjie dzejoļi” elēģiju krājums. Temati: žēlošanās par bargo klimatu, par draugu neuzticību, uzticīgās sievas cildinājums, dzejas cildināšana, jo tā vienīgā mierināja skumjajā dzīvē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1378937
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация