Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:435742
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tā ir izkliedēta. Tā sastāv no realitātes sociālo konstrukciju shēmām, kas iesēdušās mūsos, un no tā, kā katrs individuāls cilvēks šo zināšanu modificē un piemēro. To nevar noliegt. Vārdi iegūst nozīmi dažādās to pielietojuma iespējās, bet pati daudzveidīgā realitāte nāk gaismā dažādo dzīves formu veidā. Realitāte nenostājas pretim valodai kā tās spogulis. Realitāte un valoda savstarpēji mijiedarbojas pašā darbības procesā. Valoda un esamība ir saistītas, tikai jaunā veidā. Vārdi nereprezentē pasauli attēlā, vārdi ir pasaules sastāvdaļa. Tie savienojas valodspēlēs, kas aptver cilvēka sociāli konstruēto pasauli.

12. Kā teoloģijas kā „gramatikas” izpratne atšķiras no sentenciālās teoloģijas izpratnes, saskaņā ar ko teoloģijas apgalvojumi atbilst realitātēm, ko tie apzīmē?
Teoloģijas un reliģijas izteikumi pieder tādiem apgalvojumiem, kuru gramatiskā loma nav izteikt empīriskas vai faktiskas lietas. To loma drīzāk ir saistīt teoloģiju ar dzīves formām. Tā kā ikvienas izteiksmes formas saprašanā iesaistīti ne tikai vārdi, bet arī ar tiem saistītās darbības, tad šī kopējā procesa darbības shēmas var salīdzināt ar gramatiku. Tāpat kā gramatika dod likumus, ar kuru palīdzību var mācīties pareizi runāt, tā teoloģija sniedz kristīgās ticības gramatiku un morfoloģiju – ticības nosacījumus. Gramatika izsaka esenci. Turklāt gramatika atklāj, kas ir kāda veida objekts. Tas nozīmē, ka šī gramatika – lingvistiskās uzvedības modeļi – parāda pasauli kāda tā ir. Gramatiskās formas ir dotās dzīves formas – protams, ar izcelšanos sabiedriskos pieņēmumos, konstrukcijās un konvencijās. Respektīvi, gramatika izsaka esenci, bet teoloģija kā gramatika vienmēr apgalvojusi, ka tā ir esenciāla cilvēkam. Ikvienā noteiktā laika periodā teoloģijas esenci atklāj ticīgo cilvēku gramatika. Ne teologi, bet gan šī gramatika – reliģiskās uzvedības modeļi – atklāj to, kas ir teoloģija. Dieva realitāti nevar izteikt valodā. To var tikai parādīt ar reliģiskās valodas lietojumu reliģiskajā dzīvē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация