Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:125384
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

32. Kas ir leksikogrāfija? Zinātne par vārdnīcām. Pēc kādiem principiem var klasificēt vārdnīcas? Vispārīgās vārdnīcas: skaidrojošās vārdnīcas, tulkojošās vārdnīcas. Speciālās vārdnīcas: attēlu , biežuma, elektroniskās, etimoloģiskās , īpašvārdu pareizrakstības , izloksnes, leksikas minimuma, pareizrakstības, pareizrunas, personvārdu, stenogrāfijas, svešvārdu, terminu (arī biļeteni), toponīmu(vietvārdi) vārdnīcas.
33. Kāda ir vārdnīcas šķirkļa uzbūve? Šķirklim ir (var būt) šādas daļas: 1) šķirkļa vārds / vārdi ar lietojumu skaitu; 2) gramatiskais raksturojums; 3) vārdlietojumi ar lietojumu skaitu; 4) 17. gs. vārdnīcu piemēri; 5) semantikas skaidrojums; 6) ilustratīvais materiāls – pirmais un pēdējais lietojuma piemērs; 7) vārdu savienojumi ar vārdlietojumiem un to skaitu, stabilajām vārdkopām un frazeoloģismiem arī vārdnīcu piemēri, nozīmes skaidrojumi un lietojuma piemēri; 8) etimoloģija; 9) norādes uz citiem šķirkļiem; 10) komentārs
Kādus vārdu nozīmes skaidrošanas paņēmienus izmanto vienvalodas skaidrojošajās vārdnīcās? Vārdnīca, kurā šķirkļa vārds un šķirklis dots tikai vienā valodā.
34. Kas ir datorlingvistika? Ar ko tā nodarbojas? Datorikas un valodniecības robežzinātne. Tās uzdevums ir precīzi aprakstīt valodu, lai to varētu apstrādāt dators. Lietojums: pareizrakstības un gramatikas pārbaudes rīki, runas sintēze un atpazīšana, mašīnu tulkošana, elektroniskās vārdnīcas.
35. Kas ir tekstu korpuss? Kā teksta korpusus var izmantot valodnieciskajos pētījumos? korpusslingvistika ir lingvistisko parādību izpēte, izmantojot mašīnlasāmu tekstu. Korpuss- datorizētai analīzei. Var pētīt reālo valodu, fiksē faktus par valodu, var pētīt valodu dažādos līmeņos. Valodas korpuss ir strukturēts tekstu vai atšifrētu runas ierakstu kopums, kas paredzēts lingvistiskai analīzei un valodas tehnoloģiju izstrādei. Korpusus izmanto valodas izpētē dažādos tās līmeņos - leksikogrāfijā un terminoloģijā, gramatikas un semantikas pētījumos, valodas izpētē salīdzinošā aspektā, tulkošanas studijās, valodas apguvē -, valodas tehnoloģiju izstrādē un citur.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация