Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:897917
 
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Toksoplazmoze ir iedzimta vai iegūta parazitāra saslimšana ar ilgstošu, bieži hronisku norisi. Tās ietekmē visbiežāk tiek skarta CNS, acis, aknas un liesa.bieži tiek ietekmēta bērna psihiskā un fiziskā attīstība. Ja ar toksopazmu inficējas grūtniece , tad sekas var būt gan spontāns aborts, gan nedzīvdzimušais.

Etioloģija.
Toksoplazmozes ierosinātājs ir Toxoplasma gandii. Tas parazitē visos orgānos un audos. Tas ir patogēns gan cilvēkam, gan dzīvniekiem.
Epidemioloģija.
Tā kā slimība attiecas pie zooantroponozēm, tad infekcijas avots parasti ir mājdzīvnieki un meža dzīvnieki. Uz cilvēku infekcija pāriet gan alimentārā ceļā, lietojot uzturā svaigu vai nepietiekami termiski apstrādātu gaļu, gan kontaktu ceļā (piem., mājas kaķis). Cilvēks, kas ir slims ar toksoplazmozi, nav bīstams apkārtējiem, tomēr grūtniecības laikā var notikt toksoplazmas transplacentārā pāreja uz augli. Visuzņēmīgākie pret šo infekcijas slimību ir bērni.
Klīnika.
Atkarībā no inficēšanās mehānisma toksoplazmoze iedalās iedzimtajā un iegūtajā toksoplazmozē.
Iedzimtā toksoplazmoze ir akūta vai hroniska jaundzimušo saslimšana, kas rodas infekcijas transplacentārās pārejas no mātes, kas saslimusi ar toksoplazmozi grūtniecības laikā vai neilgi pirms grūtniecības iestāšanās. Klīnisko simptomu izpausmes pie iedzimtās toksoplazmozes ir atkarīgas no inficēšanās laika. Ja inficēšanās ir notikusi agrīnā grūtniecības periodā, tad visbiežāk rodas embriopātijas, smagi tiek skarta CNS (hidrocefālija, mikrocefālija). Ja inficēšanās ir notikusi vēlākā grūtniecības periodā, tad slimība var noritēt ar tādām izpausmēm kā dzelte, hepatolienāls sindroms, drudzis, krampji, spastiskas parēzes un paralīzes, tremors, paaugstināts muskuļu tonuss. Uz šī fona bieži parādās meningoencefalīta pazīmes. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация