Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:656522
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Par nozīmīgajiem pilsoniskās sabiedrības elementiem skaitās arī izglītības sistēma, ģimene, baznīca, masu mediji. Pie atsevišķiem pilsoniskās sabiedrības elementiem attiecās politiskās partijas un kustības. Politiskās partijas tiek uzskatītas par galveno pārstāvniecisko un leģitīmo saikni starp sabiedrību un valsti. Partijas ir cilvēku vairākuma interešu izpausmes politiskais līdzeklis, kas nodrošina intereses vērā ņemšanu un to iedarbināšanu politiskajos lēmumos. Partijas arī veic cilvēku integrāciju politiskajā sistēmā un mazina spriedzi konflikta gadījumā sabiedrībā. Partijas cenšas realizēt gan interešu grupas mērķus, gan iesaistīt politiskajā sistēmā grupas, kuras agrāk bija ārpus tās.
Galvenā atšķirība starp politiskajām partijām un citām, valstī organizētām grupām, ir to attiecības ar politisko sistēmu un tās spējām to ietekmēt. Politiskās partijas raksturo: mērķis sasniegt varu, dzīšanās pēc sabiedrības atbalsta, patstāvīgums.
Partijas ir moderno laiku parādība. Tās radās kā savienības, kuru mērķis bija varas iegūšana. Vēlāk tās jau tika formētas, kā sabiedrības koncentrēta pārstāvniecība. Mūsdienās politiskas partijas ir galvenie politiskie aktieri valdību veidošanā un saglabāšanā. Politiskām partijām ir centrālā vieta mūsdienu koncepcijās par demokrātisko procesu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация