Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:868972
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apskatīšu tuvāk pirmsoperacionālo stadiju un konkrēto operāciju stadiju.
Sasniedzot 2 gadu vecumu bērnam vadošā darbība ir spēle. Turpinās emocionāli tiešais kontakts un sāk veidoties sadarbība ar pieaugušo. Šajā vecumā bērns spēj respektēt tikai savas intereses, viņš ir ļoti egocentrisks un tāpēc komunikācija ar citiem bērniem izpaužas kā kustību spēles blakus nevis kopā.
Līdz 3 gadu vecumam izveidojas iztēlošanās spēles. Bērnam sāk veidoties pašapziņa, viņš apjauš, ka var būt fiziska šķiršanās no mātes, tas bērnā rada bailes un nevēlēšanos to darīt. Šajā vecumā bērns emocionāli reaģē tikai uz to, kas notiek tieši šobrīd. Bērns nespēj ne savaldīt ne kontrolēt savas vēlmes, tās ir nenoturīgas un viegli pārejošas. Arī šajā vecumposmā iespēja brīvi kustēties veido sevis apzināšanos un veicina neatkarību.
Bērns 3 gadu vecumā saprot – redzēt nozīmē zināt. Sāk reaģēt un saprast prasības un ierobežojumus, izkopj pašapkalpošanās iemaņas, kārtības un tīrības izjūtu. 3- 4 gadu vecumā raksturīgas priekšmetiskas rakstura spēles un darbības ar dažādiem priekšmetiem un rotaļlietām, kas kalpo kā stimulācija bāzisko psihisko funkciju attīstībai (atmiņa, domāšana, uztvere). Bērns vēl nav spējīgs ilgi koncentrēties uz vienu lietu vai darbību, tāpēc ātri pārslēdzas no vienas darbības uz nākamo. Raksturīgais domāšanas un darbības realizācijas veids ir centieni atkārtot apgūtās darbības. Attēlos uztver elementāras cēloņu un seku sakarības. Dominē netiešā atmiņa, kuru raksturo tēlainība, līdz ar to ir iegaumētā atpazīšana.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-0,80 €
Комплект работ Nr. 1379747
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация