Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:882518
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Neitrāla gadījuma novērtēšana
Neitrāla gadījuma novērtēšana ir process, kurā neitrāla persona izskata visus pierādījumus un sniedz savu viedokli par lietas izskatīšanu. Ja ir ļoti jauna lieta, tad iespējams izmantot šo procesu, lai nepakļautos starpniecībai vai šķīrējtiesai. Neitrāls tiesu novērtējums var ātrāk sniegt šo iespēju, nekā šķīrējtiesa vai starpniecība. Neitrāls lietu novērtējums var dot labumu visdažādākajām lietām, kā, piemēram, tas, ka nav spiediena izšķirties, un procesa neformālitāte ļauj pusēm izšķirt strīdu, nemēģinot izteikt savu nostāju sarunām. Šis, pēc autora domām, ir ļoti mierīgs un diplomātisks ārpustiesas veids, kā risināt dažādus ārpustiesas strīdus.
Atklātais, privātais tiesnesis (discovery referee)
Bieži vien dažādās lietās ir nepieciešams privātais tiesnesis, lai risinātu lietas sarežģītību. Tiesai ir ierobežots laiks un resursi, tādēļ var tikt ievēlēts privātais tiesnesis.
Priekšrocības atklātajam tiesnesim:
• Laika efektivitāte - lai virzītos uz tiesas noteikumiem un kalendāriem, lai ieplānotu atklāšanas tiesas sēdes ir nepieciešams laiks, taču atklātais jeb personalizētais tiesnesis to izpildīs individuāli ar personām konkrētajā lietā.
• Izmaksu efektivitāte - Atklātajam tiesnesim ir iespējams veikt neformālu risināšanu, kura ir iespējama caur "Skype", telefonu vai arī ē-pastu, ietaupa arī laiku
• Noteiktība - atklājuma tiesnesis iepazīsies ar jūsu lietu un noteikumiem, par kuriem esat vienojies, lai pārvaldītu atklāšanu, un viņi būs pieejami, lai redzētu procesu līdz tā pabeigšanai.
• Pieejamība - puses var jebkurā laikā sazināties ar atklājuma tiesnesi, lai atrisinātu problēmas, kas rodas atklāšanas procesa laikā. Atklāšanas tiesnesis pat ir pieejams, lai vajadzības gadījumā izlemtu par iebildumiem izvietošanas laikā.
• Elastība - daļēji pateicoties neformalitātei, tiesnesis var strukturēt atklājumu atbilstoši pušu mērķiem.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1379565
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация