Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:348998
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jebkura tiesību norma ir likumdevēja vai citas normas izdevēja apdomātas, mērķtiecīgas darbības rezultāts. No tā cik adekvāti likumdevējam izdodas ietvert vārdos savu gribu, lielā mērā ir atkarīgs tas, cik precīzi būs iespējams likuma pielietotājam reproducēt normu tekstu. ‘Tieši interpretācija paver iespējamību reāli un pārbaudāmi ieviest normu piemērošanas praksē nacionālās tiesību sistēmas un starptautisko tiesību principus, piemēram, taisnīguma, vienlīdzības likuma un tiesas priekšā u.c. principus, un tiesību vispārējās vai tā sauktās deklaratīvās normas. Tāpat interpretācijas procesā var rasties nepieciešamība analizēt tos vēsturiskos nosacījumos , kādēļ konkrētā norma tika pieņemta, tās pieņemšanas mērķis, nolūks, nozīme, kā arī normas piemērošanas prakse.
Mūsdienu Latvijas apstākļos kvalitatīva interpretācija var kļūt par iedarbīgu līdzekli, lai novērstu vai mazinātu normatīvajos aktos esošās pretrunas un citus trūkumus.
Interpretācijai kā tiesību normu pielietošanas un piemērošanas sastāvdaļai ir nepieciešami zināmi tiesiskie pamati, kas nodrošina šī procesa legalitāti un piešķir tā rezultātiem saistošu spēku. Šādas normas parasti ir ietvertas konstitūcijās, materiālo vai procesuālo tiesību normās. Pirmskara Latvijā interpretāciju regulējošās normas bija ietvertas Civillikumā un procesuālajos likumos.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1140315
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация