Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:507660
 
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

6.Islāma un Budisma salīdzinājums
Islāms un Budisms ir divas pasaules reliģijas. Budisms ir vecāka reliģija, taču islāmam ir vairāk sekotāju mūsdienās. Abas reliģijas radušās apskaidrības rezultātā, Buda pie apskaidrības nonācis pats saviem spēkiem, ieraugot vecu, slimu un mirstošu cilvēku, bet Muhameds pie apskaidrības nonācis caur eņģeli Džibraēlu, kurš liek Muhamedam sludināt Allāha mācību.
Islāms ir baušļu un likumu reliģija, kur ļoti svarīgi ir gan svētie raksti (Korāns) gan arī praktiskā reliģijas piekopšana, ļoti spēcīga negatīva attieksme pret ‘’ticības liekuļiem’’. Savukārt Budisms koncentrējās uz reliģijas praktisko pusi, meditēšanu un pašattīstību, atstājot savētos rakstus Tripitaku, budisma rakstu kanonu, kurš rakstīts uz palmu lapām un aizņem trīs grozus, sekundārā lomā. Musulmaņiem ir ļoti svarīgi skaļi apliecināt, ka viņi tic Allāham kā vienīgajam Dievam un Muhamedam kā viņa sludinātājam, kamēr budistiem nav tik nozīmīgi savu ticību pierādīt citiem, ka to izjust un pieradīt pašiem sev, atsakoties no visām vēlmēm un mērķiem. Gan budistiem, gan musulmaņiem raksturīga dāvanu došana, taču musulmaņiem ir gan obligātās dāvanas (zakāts), gan labdarības dāvanas, kamēs budistiem pats svarīgākais dāvināšanas procesā ir negaidīt atlīdzību par dāvanām. Abās reliģijās ir noteikti ēšanas ierobežojumi, musulmaņiem tas ir ramadāns (svētais mēnesi, kad no saules lēkta līdz pat saules rietam nedrīkst ēst), bet budistiem ir aizliegums uzturā lietot gaļu un strādāt par miesniekiem.
Diezgan atšķirīgi ir budistu un musulmaņu uzskati par dievišķo jeb ideālo. Musulmaņiem dievišķais ir Dievs- Allāhs, kurš ir viens un mūžīgs, taču budismā dievišķais ir cilvēka stāvoklis- nirvāna, kas ir pilnīgs bezjūtības stāvoklis, kas sarauj sansaras riteni. Gan budismā, gan islāmā ir sastopami dažādi gari, islāmā arī eņģeļi, kuri ir zemāk stāvoši par augstāko varu. Budismā valda uzskats, ka pasaulē nav nekā patstāvīga, taču islāmā par patstāvīgo un nemainīgo tiek uzskatīts Allāhs.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация