Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:708229
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
I.NODAĻA.  1.Konstitūcija    4
1.1.  Funamentālie principi un tiesības    5
1.2.  Republikas demokrātiskā leģitimitāte    6
3.  Tiesu vara    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

3. Tiesu vara
Itālija ir klasiska kontinentālās Eiropas tiesību sistēmas pārstāve. Likumu izdošana pirmām kārtām tiek uzticēta likumdevējvarai un tās galvenajām institūcijām. Valdības izdotajiem aktiem jābūt balstītiem uz konstitūcijas normām, statūtiem (likumiem) vai likumīgiem aktiem, kas nozīmīguma ziņā pielīdzināmi likumiem. Tiesību uzraudzību īsteno neatkarīga tiesu vara. Tiesu varas neatkarība ir nostiprināta konstitūcijā, nosakot, ka tiesu vara ir autonoma organizācija un ir neatkarīga no citām varām (likumdevējvaras un izpildvaras). Tiesu varas administrēšana ir uzticēta Tieslietu Augstākajai Padomei (Supreme Council of the Judiciary). Konstitūcija sevī ietver arī nosacījumus attiecībā uz noteiktu tiesu varas pārstāvju iecelšanu amatā un likumīgo statusu. Tiesneši (magistrati) ir neatceļami no sava amata, proti, tie var tikt atcelti no amata tikai izņēmuma gadījumos, kad šādu lēmumu ir pieņēmusi Tieslietu Augstākā Padome. Tieslietu ministram ir izņēmuma tiesības iniciēt disciplinārlietas uzsākšanu pret tiesnesi, kuru atbilstoši izskata Tieslietu Augstākā Padome.
Itālijas Republikas Konstitucionālā tiesa (Corte costituzionale) ir reglamentēta konstitūcijas apakšnodaļā par konstitucionlajām garantijām. 134. konstitūcijas pants nosaka trīs galvenos Konstitucionālās tiesas uzdevumus. Tā izskata strīdus attiecībā uz likumdevēja izdoto likumu savstarpējo saskanību ar reģionu pašpārvalžu izdotajiem tiesību aktiem, atrisina konfliktus starp valsts varas orgāniem, kā arī izskata apsūdzības, kas vērstas pret Valsts prezidentu. Piecus Konstitucionālās tiesas tiesnešus amatam nominē Valsts prezidents, piecus parlamenta abas palātas kopā, piecus Augstākā tiesa. Tiesnešus ieceļ amatā uz 9 gadiem, izslēdzot iespēju tikt atkārtoti ieceltiem amatā pēc pilnvaru termiņa beigām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,98 €
Комплект работ Nr. 1359505
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация