Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:648020
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Implants    3
3.  Implantu izvietosana    4
4.  Zobu implantācijas etapi    8
5.  Klīniski - laboratoriskie posmi    11
6.  Izņemamās protēzes balstitas uz implantiem: veidi    13
7.  Izņemamo protēžu stiprināšanas veids uz implantiem    17
8.  Tehnoloģijas    20
9.  Secinajumi    28
10.  Izmantota literatūrā    29
11.  Saīsinājums skaidrojums    31
Фрагмент работы

Vispārējais darba princips ir sekojošs:
Implantu diametrs un tips, to pozīciju un daudzumu ir jāizvēlas saskaņā ar konkrētu gadījumu, ņemot vērā anatomiskus apstākļus un esošo platību.

Ideāls implanta novietojums.
(Attēli 5А-C).
Telpiskās prasības.
Kā likums minimālās prasības tipiskam implantam ar parastu 4 mm platformu ir meziāli—distālā 7 mm telpa starp pie koronārās daļas pieguļošiem zobiem. Tas dod 1,5 mm krestālam kaulam zobstarpu telpā, kas, savukārt, veicina pareizu veselu zobu-smaganu savienojumu veidošanu. Rakstā par mīksto audu procedūrām, iekļautajā dotajā numurā, tiek apspriests tas, kādā veidā „bioloģiskā platuma” koncepcija tiek pielietota mīkstiem audiem apkārt implantam. Apikālā daļā tiek rekomendēta 6 mm telpas esamība starp blakussaknēm, lai attālums no implanta līdz saknei veidotu vismaz 1 mm. Šādi parametri parasti nodrošina nepieciešamo asins pieplūdi starpzobu kaula formēšanai.
Implanta fiziskais novietojums.
Okluzīvi smaganu plānā implanta vertikālais stāvoklis tiek noteikts ar izvēlētās restaurācijas cementa un emaljas savienojuma ar adentisko telpu pakāpi. Implantam ir jābūt uzstādītām pietiekoši dziļi, lai nodrošinātu pareizu izceļošos profilu, bet ne pārāk dziļi, jo tas var novest pie problēmu rašanās, ievietojot protēzi. Ideālā gadījumā implantam ir jābūt novietotam uz 2-3 mm uz augšu attiecībā pret plānotās gala restaurācijas CES priekšējo pozīciju, nevis pie blakusesošiem zobiem. Kas attiecas uz implanta garumu, ideālā gadījumā tai ir jāveido no 10 līdz 13 mm. Īsākais implants ir pakļauts pārāk lielai okluzīvai slodzei, bet implants, kura garums pārsniedz 13 mm, ne obligāti uzlabo biomehāniku.
Lingvālā priekšējā daļā mīksto audu stabilitātes līmeņu uzturēšanai ir nepieciešams minimālais kaula daudzums 1 mm apmērā no katras implanta puses. Vislielākā nozīme ir priekšējam aspektam, jo jebkuras izmaiņas kaula rezorbcijā var ietekmēt smaganu malu no estētikas viedokļa. Kā piesardzības mērs bieži tiek pieļauts 0,5 mm aukslējas nobīde implanta pozīcijā tam, lai būtu ap 1,5 mm no vestibulārā kaula. Tas nodrošina arī labvēlīgāku pieeju pie skrūves atvēruma caur priekšējā zoba kakliņu, un var samazināt nepieciešamību pēc leņķa orientācijas problēmas korekcijas.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация