Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557880
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Izraēla atrodas Tuvajos Austrumos, Vidusjūras austrumu piekrastē. Tā robežojas ar Libānu, Sīriju, Jordāniju un Ēģipti. Tās galvaspilsēta ir Jeruzaleme, prezidents: Šimons Peress, premjerministrs: Ehuds Olmerts. Valstī ir trīs etniskās grupas: ebreji (76%), arābi (19%) un citas minoritātes (5%). Valsts valūta ir Izraēlas šekelis.
Izraēlas neatkarības deklarācija tika pieņemta 1948. gada 14. maijā Telavivā. Pāris minūtes pēc jaunās valsts pasludināšanas to atzina ASV, bet pēc trim dienām arī PSRS. Pret jauno valsti visnaidīgāk bija noskaņoti arābi, jo uzskatīja, ka Izraēla dibināta viņu teritorijā.
Neatkarības deklarācijai nav konstitūcijas statusa. Izraēlā likumus pieņem ticīgie jūdaisti (ateistam īstenot karjeru politikā nav iespējams). Valsts un privātajās skolās nevar strādāt skolotāji, kas nav ortodoksāli jūdaisti. Jurisdikciju pār Izraēlas pilsoņiem veic Izraēlas Rabīnu Tiesa, kuras kompetencē pašlaik ir tikai reliģisko kopienu locekļu civillietas: šķiršanās un laulību jautājumi.
Izraēlā tiek atbalstīti arī musulmaņi.
1977. gada Krimināllikumā ir noteiktas sankcijas par reliģijas zaimošanu saistībā ar Krimināllikuma normām Izraēlā ir jāskata likums par Svētās Zemes svētvietu aizsardzību. Par kulta celtņu bojāšanu, apgānīšanu un reliģisku ceremoniju traucēšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu pat līdz trim gadiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация