Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:709498
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

4. Galvenie varoņi , to raksturojums un savstarpējās attiecības. Tavs vērtējums. - 7p.
Šīs triloģijas galvenais varonis- Jānis Balodis ir vienkāršs kalps, kurš vasarā iegūst iespēju pastrādāt vienā lauku sētā. Darbā tiek spilgti akcentēta zēna iekšēja pasaule, visi viņa pārdzīvojumi, bailes, ilgas un vēlmes. Viņš ir ļoti jutīgs, tāpēc katru situāciju ņem tuvu pie sirds. Jānis ir ļoti atbildīgs un čakls, vienmēr izpilda prasīto vislabāk no visiem. Manuprāt, ja Jānis būtu drosmīgāks un pašpārliecinātāks, tad romāna sižets pārvērstos pavisam uz citu pusi.
Jāņa mīlestība ir Aija. Bērnībā šī meitene bija ļoti labsirdīga un mīļa. Vienmēr dalījās ar citiem, nekad neslinkoja un visa pilnībā atdevās darbam. Aija bija ļoti simpātiska un kopta meitene. Visas šīs īpašības arī pamodināja Jānī tādas dziļas un siltas jūtas pret viņu.
Taču apprecoties ar kurpnieku, ne tikai Aijas dzīve mainās, bet arī viņa pati. Kad pēc 15 gadiem, Jānis satiek viņu, viņš ir ļoti pārsteigts, kāda viņa ir kļuvusi- egoistiska, nevīžīga, slinka un neuzticīga sieviete, kas pierada pie netīras dzīves. Tieši neuzticības pazīme pamudināja Jānim likt savai dzīvei galu. Personiski es, ar nepatiku lasīju to nodaļu, kur tika aprakstītas Aijas rīcība un raksturs pēc 15 gadiem, varētu teikt, ka tas bija pavisam cits cilvēks.
5.Kāda gūtā atziņa ( var arī uzrakstīt ), aktualitāte šodien , kas tieši saskan ar to laiku , ko pati/pats guvi ? - 7p.
Lasot šo triloģiju, manas domas virzījās uz salīdzinājumu ar mūsdienām. Vai tad šodien neparādās tās pašas problēmas ne tikai jauniešu vidū, bet arī pieaugušo? Vai vienmēr mūsu cerības un sapņi saskan ar realitāti? Manuprāt, ka nē. Šī darba galvenā vērtība ir mīlestība. Tā ir divpusēja. Tā vienmēr būs tā, kura dāvās cilvēkiem gan laimi, gan arī sāpēs. Un tas ir neaizbēgami.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1382106
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация