Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:307922
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

7. Iepazīsties ar J.Jaunsudrabiņa biogrāfiju.
7.1. Uzraksti autora populārākos darbus ! /6 punkti/
1907. gadā laikrakstā Latvija publicētais stāsts "Vēja ziedi" atnesa rakstniekam pirmos panākumus. Viens no izcilākajiem latviešu bērnu literatūras darbiem ir Jāņa Jaunsudrabiņa bērnības atmiņu tēlojums "Baltā grāmata" (1914-1921) ar paša Jaunsudrabiņa zīmējumiem. 1922. gadā presē iespiesti pirmie "Baltās grāmatas" tēlojumi, savukārt “Zaļā grāmata” (1950–1951) turpina galvenā varoņa Janča gaitu aplūkojumu līdz 15 gadu vecumam. J. Jaunsudrabiņa dramaturģijā ievērojamākā ir satīriskā traģikomēdija „Invalīds un Ralla”. Jaunsudrabiņa triloģiju „Aija” veido trīs relatīvi patstāvīgi un stilistiski krasi atšķirīgi romāni: „Aija” (1911), „Atbalss” (1914) un „Ziema” (1925). “Aija” 20. gs. sākuma literatūrā iezīmējās ne tikai kā paša rakstnieka darba virsotne, bet arī kā viens no izcilākajiem lielās prozas darbiem latviešu literatūrā. Lasītāju simpātijas iekarojuši arī tādi darbi kā romāns “Jaunsaimnieks un velns” (1933), stāsts “Vēja ziedi”(1907), tēlojumu grāmatas “Ūdeņi”, “Piemini Latviju”. J. Jaunsudrabiņš darbojās arī īsajā prozā, par viņa iemīļotu žanru kļuva tēlojums, tēlojumu virkne (“Dzimtene” (1914), “Baltā grāmata”, “Ar makšķeri”, “Es stāstu savai sievai” u. c.).
7.2.Uzraksti autora darbības virzienus un vislielāko vaļasprieku /atmiņas un pārdomas par to lasām viņa darbos. /3 punkti/
Jānis Jaunsudrabiņš ir latviešu rakstnieks, dzejnieks, dramaturgs, gleznotājs, grafiķis un mākslas kritiķis. Jaunsudrabiņa vislielākais vaļasprieks bija glezniecība. J. Jaunsudrabiņš rakstīja kā gleznotājs – pasauli redzot un izjūtot krāsās, jo strādāja divās nozarēs – rakstniecībā un glezniecībā.
7.3.Ar ko jaunu autors ienāk latviešu literatūrā ? /3 punkti/

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация