Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512014
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1.cēliens (399. lpp)
Jāzeps, apmēram 17 gadus vecs jauneklis, sarunājas ar tēvu Jēkabu, viņu biedē brāļu agresivitāte, nicīgus pret Jāzepu. Kopš māte Raele mirusi, vienīgais tuvais cilvēks ir tēvs, jo brāļi viņam garīgi sveši: tie mīl ganu dzīvi, lopu kaušanu, bet Jāzeps to visu nicina. Viņam tuvāks ir sieviešu darbs- zemkopība.
Gan tēvs, gan dēls smagi pārdzīvo mātes Raeles nāvi, jo viņa izstaroja maigumu un mīlestību- viņas laikā pat brāļi bija maigāki. (408. lpp) Ierodas brālis Juda (kareivīgs un taisnīgs cilvēks), sūdzas tēvam par Jāzepa nolaidību (viņa dēļ vairākas aitas noklīdušas), brīdina no brāļu naida un atriebības.
Judu ļoti sāpina tēva atzīšanās, ka Jāzeps ir mīļākais dēls, jo ir mīļākās sievas Raeles dzemdēts un tik līdzīgs tai. Brāļiem paliek tikai mīlestības pabiras, skumji secina Juda.
(416 lpp) Ierodas pārējie 9 brāļi, saniknoti, jo noskrējušies, Jāzepa noklīdušās aitas meklēdami, vēl jo vairāk viņus sanikno tēva nevēlēšanās viņu sodīt.
Kad brālis Zebulons par nepaklausību sit 7-gadīgo Benjamiņu (otru Raeles dēlu), Jāzeps mazo brāli dedzīgi aizstāv, tādējādi izsaukdams sašutumu brāļos, jo atļāvies roku pacelt pret vecāko brāli. Brāļi sastājas ap Jāzepu, lai uzbruktu, bet Jāzeps aizstāvas ar nazi.
(435. lpp) Jāzeps atzīstas mīlestībā brāļiem un lūdz tiem piedošanu, viņam ir svarīgi izlīgt, bet neviens no brāļiem pie viņa neiet. Pat Juda ne, tikai piemin, ka viņiem nepieņemama ir Jāzepa citādība, uz ko Jāzeps atbild, ka katrs taču ir savs- ar citiem nevienādojams.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1200419
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация