Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:859647
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Juridiskais pozitīvisms ir izveidojies XIX gadsimta vidū, angļu tiesību zinātnieka Dž.Ostina un vācu tiesību zinātnieka K.Bergboma ideju ietekmē. Dž. Ostins vadīja pirmo jurisprudences katedru Londonas universitātē.
K. Bergboms – vācu tiesību zinātnieks uzskatīja, ka tiesības, kas patiesi funkcionē kā tiesības (pēc principa “likums ir likums”) ir cilvēku attiecību pamats jebkurā sabiedriskā iekārtā – “jebkuru tiesību būtība ir tā, ka tās darbojas”1.
Dž. Ostins uzskatīja, ka – juridiskais pozitīvisms ir teorētiska koncepcija, kura atzīst tikai pozitīvās tiesības, oficiālās, kas izpaužas tiesību normu veidā. Bet viss pārējais, ko sauc par tiesībām, to skaitā arī dabiskās tiesības, nav nekas cits kā spēkā esošo tiesību morālais novērtējums. Juridiskais pozitīvisms ir tikai tīri zinātnisko uzskatu sistēma, jo nav saistīts ar varas realizāciju. Tas atzīst tiesību pastāvēšanu atrauti no tām sabiedriskajām attiecībām, kas kalpo šīs teorijas pamatam. No šejienes noliegums izzināt tiesību būtību. Galvenais teorijas uzdevums – tiesisko parādību aprakstīšana, to pastāvēšanas ārējo formu pētīšana. Tādēļ par tiesībām šī teorija uzskata tiesību normu kopumu vai “noteikumu agregātu, ko nosaka politiskie vadītāji vai suverēns” (Dž.Ostins)2. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация