Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:771629
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uzvedības terapija neārstē UDHS pamatā esošos traucējumus, nenovērš tos, bet palīdz apgūt prasmes būt veiksmīgam, nesakoties uz tiem. Tās ilgtermiņa iespaids saistīts ar pozitīvu prasmju apgūšanu, kas ļauj veiksmīgi iekļauties sabiedrībā un izglītoties. Mazam bērnam atbalsta sistēmu veido vecāki un citi pieaugušie. Ar laiku bērns saprot savus ierobežojumus un iemācās, kā var palīdzēt sev pats.
Uzvedības terapija ir vienīgā psihosociālā atbalsta sistēma bērniem ar UDHS, kuras efektivitāte ir pierādīta. Pētījumi liecina, ka uzvedības terapija viena pati vai kombinācijā ar medikamentozu terapiju ir efektīvākais veids, kā palīdzēt bērniem ar UDHS mazināt vai pārvarēt grūtības ikdienas dzīvē, socializācijā un izglītības procesā.
Uzvedības terapija ieteicama jau pirmsskolas vecuma bērniem, kad medikamentoza terapija netiek piemērota. Jo agrāk vecāki sāks pielietot uzvedības terapijas metodes ikdienā darbojoties ar bērnu, jo labāks būs rezultāts. Terapijas metodes ir efektīvas arī vecākiem bērniem.
Uzvedības terapija atšķiras no dažiem citiem terapijas veidiem ar to, ka tās īstenotāji ir cilvēki, kas ir blakus bērnam ikdienā. Nozīmīgākā loma ir vecākiem, tomēr svarīgi iesaistīt arī bērna skolotājus, trenerus un citus blakus esošus cilvēkus. Sadarbībai un konsekventai reakcijai no bērna dzīvē iesaistīto pieaugušo puses ir īpaši svarīga bērniem ar UDHS. Lai arī uzvedības terapijas pamatā ir universālas iemācīšanās likumsakarības, katram bērnam nepieciešamais atbalsts atšķirsies. Atbilstoši bērna vajadzībām tiek izveidots uzvedības atbalsta plāns, ko regulāri pārskata un pielāgo. Tajā skaidri noteikta uzvedība, kas rada grūtības un alternatīva vēlamā rīcība šajā situācijā, kā arī bērnam piemērots un saistošs atbalsts pozitīvajai uzvedībai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1390964
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация