Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:374245
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ar nezinīša tiesībām turpinu savas pārdomas, iepazīstinot pēc savām spējām ar seniem tekstiem.
Bronzas laikmetā semītu apgabalos esot ieceļojuši arābi un vēlāk gan no Turcijas, gan kā „jūras tauta” - indoeiropieši. Atšķirībā no persiešiem tie ir sajaukušies ar semītiem. Iespējams, ka tie ir esēņu priekšteči. Esēņi vai nācorieši esot uzskatījuši sevi par atsevišķu tautu pēc īpašas to iekšējās dzīves augstākas attīstības un slepenu dabas zināšanu pazīmēm, un pie šīs tautas („Un uz zemes būs mīlestība un prieks. Un zeme kļūs kā debesis, un nāks Dieva valstība”) varēts piepulcēties, veiksmīgi izpildot īpašas pārbaudes. Tie esot uzskatījuši sevi par seno Dievu Dēlu un Dievu Meitu un senas civilizācijas pēcnācējiem, no kuriem mantojuši savas zinības. Tie cītīgi esot slepeni darbojušies gaismas uzvarai pār tumsu cilvēku prātos. To aizvainojoši augstās prasības pret sevi, šķiet, ir krietni kaitinājušas apkārtējos, gan jūdus, gan romiešus, kas galu galā tos ir izkāvuši. Esēņu mācības pārmantotāji, iespējams, ir mandajieši Irānas un Irakas robežteritorijā. Agrīnā kristietība būtiskā mērā ir nākusi no esēņiem jeb nācoriešiem.
Vai ir vērts strīdēties, vai Romēna Rolāna partneris sanskrita, aramiešu, grieķu un latīņu valodu filologs Dr. Edmons Bordo Šekeli, veicot Miera evanģelija tulkojumu no seniem ebreju un aramiešu tekstiem, kas atrasti Vatikāna fondos, ir bijis falsifikātors vai nav? Domāju, ka pietiek lasīt gan Jauno Derību, gan Miera evanģeliju un pajautāt sirdij, vai Jaunās Derības Jēzus varētu būt runājis, kā rakstīts Miera evanģelijā. Pārdomām vietas daudz, un tas vien jau ir labi.
Iespējams, ka atgūt Dievu nozīmē sagatavot un uzturēt savu miesu cienīgu būt par dzīvā Dieva templi un tad atjaunot garīgo saiti ar dzīvo Dievu „Un jūsu ķermeņi kļūst par to, kas ir jūsu barība, tāpat kā jūsu gars kļūst par to, kas ir jūsu domas.”

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1116600
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация