Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:822046
 
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Maija apvērsums, bija valsts apvērsums Polijā, kas norisinājās 1926. gadā no 12. līdz 14. maijam. Tā rezultātā Juzefs Pilsudskis un viņa sekotāji, kas nebija apmierināti ar valsts vadības realizēto politiku un viņuprāt nestabilo politisko situāciju valstī, piespieda atkāpties valsts prezidentu Staņislavu Vojcehovski un premjerministru Vincentiju Vitosu, kuri piekāpās, jo nevēlējās, lai valstī izvērstos pilsoņu karš. Apvērsuma laikā sadursmēs dzīvību zaudēja 215 karavīri un 164 civiliedzīvotāji, kā arī gandrīz 1000 cilvēku tika ievainoti. Pēc apvērsuma tika ievēlēts jauns prezidents un izveidota režīmam lojāla valdība, izsludinot valstī konservatīvās "sanācijas" politikas realizāciju. Faktiski valstī tika izveidots autoritārs režīms, kas pastāvēja līdz pat valsts bojāejai 1939. gadam.

f) Kas ir, un ar ko pazīstams vēsturē ir Džons Loks?

Džons Loks dzimis 1632. gada 29. augustā, miris 1704. gada 28. oktobrī, bija apgaismības laikmeta angļu filozofs. Empīrists. Viens no liberālisma pamatlicējiem.

g) Kādi demokrātijas veidi (iedalījums) pastāv pasaulē?

Pasaulē izplatītākais demokrātijas veids ir pārstāvnieciskā demokrātija. Ir arī citi demokrātijas veidi – tiešā demokrātija, liberālā demokrātija, radikālā demokrātija, sociālā demokrātija, totalitārā demokrātija.

h) Raksturo demokrātijas izcelšanos Latvijā
Latvijas pirmais un demokrātiski vēlētais parlaments – Satversmes sapulce – darbojās no 1920. gada 1. maija līdz 1922. gada 7. novembrim. Tās galvenais uzdevums bija izstrādāt jaunās valsts pamatlikumu – Satversmi, kuras pirmais pants vēsta: “Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika.”

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1390554
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация