Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:389008
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2. Kādos gadījumos būtu nepieciešams vai būtu noderīgi izmantot Kadastra sniegtās funkcijas pašvaldībām?
Pašvaldību galvenie uzdevumi attiecība uz Kadastra sniegto informāciju ir apstiprināt plānojumu, noteikt NĪ lietošanas mērķi, saņemt NĪ nodokli, pārraudzīt NĪ izmantošanu.
Katrai pašvaldībai katru gadu ir nepieciešams veikt pārskata gada inventarizāciju un tās īstenošanai ir nepieciešami dati no Kadastra datu bāzes. Lai pašvaldības nodrošinātu ar pārskata gada inventarizācijas veikšanai nepieciešamo informāciju, VZD vienu reizi pārskata gadā (laikposmā no 1. novembra līdz 15. novembrim) sagatavos datu atlases brīdī aktuālos Kadastra informācijas sistēmas teksta datus (Kadastra dati pārskata gada inventarizācijai, 2020).
Ja detālplānojuma ierosinātājs ir pašvaldība, tad nepieciešamo informāciju detālplānojuma izstrādei VZD sagatavos un izsniegs bez maksas, ja, pieprasot informāciju, tiks uzrādīts dokuments, kas norāda, ka detālplānojuma ierosinātājs ir pašvaldība (pašvaldības lēmums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu vai pašvaldības un detālplānojuma izstrādātāja noslēgtais līgums par detālplānojuma izstrādi un finansēšanu) (Par detālplānojumiem, 2020).
Pašvaldībām informācija no Kadastra datu bāzes ir nepieciešama arī administratīvā procesa nodrošināšanai, kā arī, lai noteiktu piemērojamo nekustamā īpašuma nodokli, izmantojot Kadastra teksta datus par personai piederošiem nekustamajiem īpašumiem Latvijas Republikas teritorijā un apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas datus (Par pakalpojumiem pašvaldībām, 2020).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,48 €
Комплект работ Nr. 1385767
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация