Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:693375
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Duāla neiroloģiska apstrāde
1964. gadā Roberts Efrons (Robert Efron), Bostonas Veterānu slimnīcas darbinieks izstrādāja savu teoriju par déjà vu. Déjà vu izraisa duāla neiroloģiska apstrāde, ko izraisa novēloti signāli. Smadzenēs ienākošo signālu šķirošana notiek deniņu daivā. Šie signāli ienāk daivā divreiz pirms tie tiek apstrādāti, katrs no savas smadzeņu puslodes, normāli ar dažu milisekunžu nobīdi starp tiem. Ja divi signāli reizēm nav sinhronizēti, tie tiktu apstrādāti kā divas dažādas pieredzes, kur otrā šķistu kā pirmās vēlreiz piedzīvošana.
-Nepareiza saderība un īsceļi
Déjà vu tiek raksturots kā atmiņas “kļūda”, tas izceļas no neatbilstības atmiņas sistēmās, kas noved pie nepiemērotas detalizētu atmiņu veidošanās no jaunas ar maņām uztvertas pieredzes. Informācija “izlaiž” īslaicīgo atmiņu un nokļūst tieši ilglaicīgajā, liekot domāt, ka šāda atmiņa jau eksistē. Tas nozīmētu, ka déjà vu izraisa nepareiza saderība starp uztveri ar maņām un atmiņu atsaukšanu, tādēļ jauna situācija šķistu pazīstama, taču tā nav tikpat “reāla” kā normāli atsaukta, īsta atmiņa.
-Rinālās nervu sistēmas (rinālajā garozā deniņu daivā) aktivācija
Rinālās nervu sistēmas nejauša aktivācija, kas iesaistīta atpazīstamības noteikšanā, notiek bez atcerēšanās sistēmas aktivācijas hipokampā. Tas izraisa sajūtu, ka kaut kas ir pazīstams, taču bez specifiskām detaļām. Šo versiju izstrādājuši Amerikas neiroloģijas akadēmijas speciālisti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация