Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:586318
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izlasi G.Saliņa dzejoli MG 33. - 34.lpp.un raksturo liriskā varoņa pārdzīvojumus.
Liriskā varoņa satikšanās ar dzimteni, ģimeni un draugu, attēlota kā notikums, kas satricina zemi zem kājām. Īsais dzimtenes apciemojuma brīdis ir uzliesmojums, kas var vitālizēt un dot cerību sajūtas, kaut vai īslaicīgi. "Līdz citai reizei!" viņš nozviedzās – un, pakaviem klikšķot aizrikšoja caur vecpilsētu rītausmā – zirgs kas zirgs. Liriskais varonis nevēlas attālināties, aicina it kā saglabāt savu identitāti un rīkoties, saglabāt atmiņas un draugus. Nevēlas aizmirst savus laika biedrus.
Protams sirreālisms: Varbūt te un tie ir atvadu un piemiņas vārdi agri un pāragri mirušajam draugam un laika biedram no liriskā varoņa. Liriskā varoņa centrā ir domas par nāvi, skaudras un nesaudzīgas, bet ne bezcerībā vedošas. "Līdz citai reizei!" viņš nozviedzās – un, pakaviem klikšķot aizrikšoja caur vecpilsētu rītausmā – zirgs kas zirgs.
"Un viņš zīmīgi skatījās manas istabas grieztos. Tad nu zirgojāmies. Par veciem laikiem. Un tā tālāk. Un vēl tālāk.Un sadzērām beigās zirgu šņabi." Liriskais varonis cenšas rast mieru un meklē atbildes, slēpjoties aiz savas fantāzijas lokiem, sapludinot kopā nesaistītus dzīves pavērsienus, kas spilgti parādās viņa dzejoļa rindās. Liriskais varonis poētiski atsvabinās no laika un telpas dimensijām, kuras tad varēja būt timdas laiks, bēgļu gaitas, otrais pasaulas karš, atgriešanās dzimtenē, dzimtās vietas un jaunības laika atmiņas u.c. Liriskā varoņa ilgas un skumjas, kuras neviens no citiem nenojauš, nesadzird. Liriskā varoņa sirdi un prātu plosa neziņa – kas notiks ar Latviju? Kas notiks ar pavadīto, laiku, kurš bija visa reizē, šobrīd un tad, tur un šeit, visā pilnībā, kā jau, vienmēr savienots ar pārējo, jau ar viegli iezīmētiem īsta smaguma punktiem? Šajā dzejolī, patiešām daudz netradicionālās loģikas rindas un neatšigrējami tēli. Mani viedokļi- sirriālisma veidā!

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация