Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:771738
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.09.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

10. Vietas aura, atmosfēra.
Lielam skaitam Rīgas iedzīvotāju Ķengarags asociējas ar „narkomānu un urlu rajonu.” Protams, vietā, kur ir liels iedzīvotāju blīvums, notiek noziegumi, taču Ķengarags neizdalās uz citu Rīgas rajonu fona kriminālnoziegumu ziņā. Arī padomju arhitektūras mantojums cilvēkos neizraisa mājīguma sajūtu, bet Rīgas lielāka iedzīvotāju daļa dzīvo padomju laikos celtajās daudzstāvu mājās.
Tiem, kas piedzima šajā rajonā un dzīvoja visu dzīvi, Ķengarags neliekas tik „briesmīgs.” It sevišķi pēdējo gadu laikā, kad notiek acīmredzami uzlabojumi apkaimes kultūrdzīvē (parka izveide, promenādes rekonstrukcija). Iedzīvotāji aktīvi piedalās Lielajā Talkā un Jāņu ielīgošanā. Vasarā daudzi sauļojas Daugavas krastā.
Izvēloties rajonu, kur dzīvot, daudzi lielu uzmanību pievērš ekoloģijai. Un, lai gan rajonā patlaban nestrādā lieli uzņēmumi, cauri rajonam stiepjas Eiropas nozīmes automaģistrāle un dzelzceļš ar lielu dzelzceļa mezglu. Paraugoties no citas puses, Ķengarags un tam piegulošā Rumbula ir ļoti zaļš rajons. Tas, ka šajā teritorijā ir Daugava, Ķengaragam piešķir neatkārtojamu savdabību. Un, ja turpmāk projektēšanas un būvniecības gaitā tas netiks aizmirsts, pilsēta acīmredzot laika gaitā varētu iegūt vēl vienu oriģinālu, ne ar ko nesalīdzināmu mikrorajonu.


Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация