Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:567120
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.04.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Juta Rindina (1953)
Mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijas keramikas nodaļā, pirms tam pabeigusi Lietišķās mākslas vidusskolu. Ar saviem darbiem ir priecējusi vairākus skatītājus, organizējot personālizstādēs. Tajās skatāmi viņas dzīvīgie darbi (13.attēls), kuri eksistē paši par sevi. Nav vajadzīgi ziedi, lai tie izceltu skaistumu mājās, jo vāzes pašas izstaro skaistumu. Tās ir mūsdienīgas, bet, tajā pat laikā, ap tām virmo pagātnes laiku motīvi- kādas atmiņas no austrumu vai turku kultūras vai senu cilšu iedzīvotājiem (14.attēls). Mākslinieces izvēlēto materiālu klāsts ir daudzpusīgs- tas ir māls ar, kura plastiskumu var izveidot gandrīz jebkādu formu, porcelāns ļauj izveidot ko gaisīgāku un romantiskāku, taču akmens ļauj sajust faktūru, kas daudziem māksliniekiem ir būtiskāks par galveno darba ideju. Jutai patīk veidot arī mazas figūras- sīkplastiku. Tas ir apbrīnojami, cik daudz spēj pateikt arī maza figūra, ja pie tās ir strādājis pieredzējis mākslinieks.

Mūsdienas
Lai arī mūsdienās jauno mākslinieku interese vairāk nosliecas uz tehnoloģisko pusi, tomēr ir cilvēki, kurus joprojām interesē senāka tautas māksla ar, kuru var variēt dažādos veidos- gleznot, pašam veidot formu, zīmēt, izgrebt formas un tā tālāk. Mūsdienās darbojas tādas darbnīcas, kā Andreja Paulāna TLMS, VEF Kultūras pils TLMS „Māra”, Rīgas TLMS „Ceplis”, TLMS „Rēzeknes apriņķa pūdnīki”, Latvijas Kultūras fonda kopa „Pūdnīku skola”. Interesanti ir tas, ka liela daļa šo keramikas darbnīcu bāzējas tieši Latgalē- vietā, kas slavena ar savu keramiku. Tomēr daudzas keramikas darbnīcas tiek slēgtas ciet, neskatoties uz to, ka mākslinieku šajā jomā nav tik daudz, kas nozīmē to, ka mūsdienās ražotā keramika ir krietni vien retāka un tas nav masu produkts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация