Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:377483
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.08.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Opermūzika:
Burvju flauta, Dons Žuans, Figaro kāzas
Ludvigs van Bēthovens - viens no visatskaņotākajiem pasaules mūziķiem, ģeniāls pasaules komponists, sacerējis vairākus šedevrus.
Vācu komponists, dzimis 1770. gadā Bonnā, tēvs ir bijis mūziķis, bērnība nav bijusi rožaina. Tad, kad Bēthovens mācās, Mocarts jau ceļo apkārt. Tēvs bija neiecietīgs, Bēthovenam klājas grūti. Bēthovena skolotājs - Kristians Nēfe. Jaunieša gados seko Mocarta gaitām, Mocarts kļūst par iedvesmotāju. Bēthovens atskaņojis kontrastainu mūziku, "pagriež" mūziku jaunā virzienā. Viņš atsakās no parūku valkāšanas (kā tas bija pieņemts augstākajā sabiedrībā), aizstāv sabiedrības vienlīdzības principu. Organizējis savus koncertus. Pēc tikšanās ar Mocartu, Bēthovens atgriežas Bonnā. Vēlāk pārceļas uz Vīni. Viņš ātri iegūst slavu kā pianists un improvizētājs. Ļoti darbojas ar kontrastiem. Kontrastu veido ar dinamiku - dinamikas meistars. Spēlē uz tiem laikiem jauna instrumenta - āmuriņa klavierēm. Viņam piemīt talants izpaust vairākas izjūtas. Savos darbos izklāsta individuālās izjūtas. Viņš tiek uzskatīts par romantisma aizsācēju. Bēthovens ir tas komponists, kurš, atšķirībā no Mocarta un Haidna, nav sarakstījis ievērojamu daudzumu darbu. Bēthovens visu laiku darbus "noslīpē" līdz absolūtai pilnībai. Žanru, stilu novatoriskais izkopējs.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация