Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512031
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiek uzskatīts, ka klasiskais romantisms beidzas ap 19. gadsimta 40. gadu beigām, bet reāli klasiskais romantisms turpinās – pastāv mijkrēšļa romantisms, pesimistisko noskaņu romantisms, loģisks romantisma turpinājums ir simbolisms.
Romantisms un neoromantisms ir divi atšķirīgi pasaules utveres tipi. Neoromantismam ir raksturīga cita leksika un poētika. Klasiskā romantisma kultūrtipi ir protesta dzeja (Aspazija) un romantiskā mesiānisma dzeja. Neoromantisma pasaule atšķiras no romantisma pasaules, kurā dominē binārie pretsati: tumsa – gaisma, sakaistais – neglātais. Neortomantisma pasaule ir reālistiskā pasaule. Neoromantiskā pasaule ir viensfērīga, nav aso romantisma kontrastu. Klasiskajam romantismam ir raksturīga vertikālā tiecība, bet neoromantismam raksturīga horizontālā plakne. Latviešu neoromantismam zīmīga parādība ir, ka blakus neoromantismam pastāv klasiskā romantisma virzība. Neoromantismā objektīvi dominē zemes dzīves un vēstures sfēra, kas nav sastopama klasiskajā romantismā. Neoromantisms ir tuvāks reālismam nekā romantismam. Neoromantismam raksturīgaus ceļojums raksturīgais ceļojums pastāv reālajā zemes dzīves konkrētībā un nereti romantiskais ceļojums saistās ar mikrosfēru (piemēram, K. Skalbes lirika). …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1140952
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация